Megkérdeztük

2024.09.07. 20:58

Veszprém sporttörténeti hősei: kikre büszkék legjobban a vármegyében?

Veszprém vármegye sporttörténeti sikerei az utóbbi években kiemelkedő teljesítményeket hoztak. A veol.hu olvasóit megkérdeztük, hogy kikre a legbüszkébbek Veszprémben, és a válaszok alapján a következő sportolók emelkedtek ki. Ismerkedjen meg velük, és fedezze fel a vármegye büszkeségeit!

Veol.hu

A veszprémi sportolók nemcsak hazai, hanem nemzetközi szinten is megállják a helyüket, és az utóbbi évek eredményei alapján egyre inkább figyelemre méltóak. A veol.hu olvasói által megosztott vélemények alapján az alábbi sportolók a legbüszkébbek a vármegyében.

Veszprém
Veszprém vármegye büszkeségeit kerestük
Fotó: Veol.hu / Forrás: Facebook

Veszprém vármegye kedvenc sportolói:

veszprém
Az aranyérmes Rasovszky Kristóf a férfi 10 kilométeres nyílt vízi úszás versenye után a párizsi nyári olimpián a Szajna III. Sándor hídjánál augusztus 9-én, aki szintén Veszprém büszkesége
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Rasovszky Kristóf, a nyíltvízi úszás egyik legismertebb magyar képviselője, 2019-es világbajnoki ezüstérme és 2020-as Európa-bajnoki aranyérme után a 2024-es párizsi olimpián történelmi aranyérmet szerzett a férfiak 10 km-es nyíltvízi úszásban. Kristóf végig vezette a versenyt, és ezzel ő lett az első magyar férfi, aki olimpiai aranyat nyert ezen a területen, így a veszprémi olimpiai aranyérmesek sorában is kiemelkedik.

Siklósi Gergely édesapjával, Gáborral és édesanyjával, Katalinnal
Siklósi Gergely édesapjával, Gáborral és édesanyjával, Katalinnal
Forrás: Facebook

Siklósi Gergő, a tapolcai párbajtőrvívó, 2021-ben Tokióban egyéni ezüstérmet szerzett, és a 2024-es párizsi olimpián aranyérmet nyert. Eredményei és kiemelkedő teljesítménye alapján a vármegye egyik legnagyobb veszprémi párbajtőrvívó büszkesége.

Kiss Balázs pályafutása során halmozta a dicsőségeket. 1996-ban diadalmaskodott az atlantai ötkarikás játékokon
Kiss Balázs pályafutása során halmozta a dicsőségeket. 1996-ban diadalmaskodott az atlantai ötkarikás játékokon
Fotó: családi

Kiss Balázs, a kalapácsvető, 1996-ban olimpiai aranyérmet nyert Atlantában, emellett számos nemzetközi versenyt nyert, és jelentős szerepet játszott a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség életében, így a veszprémi kalapácsvető eredményei is figyelemre méltóak.

Gaál Zsóka
Gaál Zsóka sakkozó kiválóság
Forrás:  archív

Gál Zsóka, az ajkai sakkozó, már fiatal korában kitűnt tehetségével. 2019-ben női FIDE-mester lett, és azóta is számos nemzetközi sakkversenyt nyert, többek között a 2024-es HIT Open bronzérmét és a női magyar rapidbajnoki címet, tehát ő Veszprém sakkozó büszkesége.

A Balaton Úszó Klub Veszprém 20 éves csillaga idén robbant be a sportág felnőtt nemzetközi élvonalába
A Balaton Úszó Klub Veszprém 20 éves csillaga idén robbant be a sportág felnőtt nemzetközi élvonalába
Fotó: MTI

Betlehem Dávid, Rasovszky Kristóf volt csapattársa a nyíltvízi úszásban, és a 2024-es párizsi olimpián bronzérmet szerzett a férfiak 10 km-es versenyében, így ő is a veszprémi úszók eredményei között kiemelkedik.

Sárkány Zalán úszó
Sárkány Zalán úszó
Fotó: MW

Sárkány Zalán, a junior korosztály kiemelkedő gyorsúszója, 2024-ben első magyar férfiként nyert egyéni számot az amerikai egyetemi bajnokság nagydöntőjében, majd olimpiai részvételt is szerzett. Eredményei a veszprémi junior úszók között is elismerésre méltóak.

 

Kis Gergő Ajkáról jutott el a kontinens csúcsára
Kis Gergő Ajkáról jutott el a kontinens csúcsára
Fotó: Czeglédi Zsolt / Forrás: Archív/MTI

Kis Gergő, ajkai úszó aki hosszútávúszásban és vegyesúszásban ért el jelentős sikereket, több világ- és Európa-bajnoki érmet nyert, és többször képviselte Magyarországot az olimpiákon, így ő is a Veszprém sporttörténeti sikerek egyik fontos alakja.

Ezek a sportolók nemcsak személyes eredményeikkel, hanem a közösség iránti elkötelezettségükkel is hozzájárultak Veszprém vármegye sporthíréhez és büszkeségéhez.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!