Rodeóbajnokság

2024.09.16. 17:32

Nemzetközi versenyre készül a pápai közutas

A zsámbéki Drivingcampben tartotta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a már hagyományos Közutas rodeó bajnokságának 2024-es döntőjét. A megmérettetésen Pintér Gergő, a pápai mérnökség munkatársa második helyezést ért el, így részt vehet a közelgő nemzetközi versenyeken.

Haraszti Gábor

A rodeóverseny lényege, hogy a versenyzők szóróadapterrel és hóekével felszerelt nehézgépjárművel akadálypályán teljesítenek különböző ügyességi feladatokat időre, amelyek során a hibákért más-más mértékű büntetőpontokat kapnak. 

A közutasok pontos és precíz vezetési stílust mutattak be
A közutasok pontos és precíz vezetési stílust mutattak be
Fotó: Haraszti Gábor

A gyorsaság csak a feladatok egy részénél számít, nagyobb hangsúly van a pontos és precíz vezetési stíluson. Az elmúlt hetekben mind a 19 vármegyében lezajlottak a helyi versenyek, így az országos döntőben a 19 vármegyei győztes gépkezelő vehetett részt. Az idei országos bajnok Varga Olivér lett Baranya vármegyéből, a dobogó második fokára Pintér Gergő állhatott Veszprém vármegyéből, míg a harmadik helyet ifj. Fenyves József szerezte meg Jász-Nagykun-Szolnok vármegyéből.

Időre kellett teljesíteni a komplex pályát
Időre kellett teljesíteni a komplex pályát
Fotó: Németh Máté

Az országos döntő első három helyezettje a nemzetközi V4 Rodeón fogja képviselni a következő napokban hazánkat Szlovákiában, míg a hónap végén már az európai, Németországban megrendezésre kerülő bajnokságon mérkőzhetnek meg kollégáikkal.

A hazai döntőről videó is készült, mely megtekinthető IDE kattintva. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában