Főzőverseny, gyerekprogramok, sztárvendégek

22 órája

Jó közösség, összetartás jellemzi Kemeneshőgyészt

Testvértelepülési találkozóval egybekötött falunapot tartottak Kemeneshőgyészen, amelyre a helyi és környékbeli lakosok mellett Délvidékről, Felvidékről és Erdélyből is érkeztek vendégek.

Haraszti Gábor

Negyedik alkalommal ünnepeltek együtt a falunapon külhoni magyar barátaikkal a kemeneshőgyésziek. A csallóköziek rendszeres résztvevői a helyi rendezvényeknek, vajdasági magyarok viszont első alkalommal látogattak el a falunapi programokra.

Kovács Zoltán (balról a második) is részt vett a testvérvárosi találkozón
Kovács Zoltán (balról a második) is részt vett a testvérvárosi találkozón
Fotó: önkormányzat

Reggel hét órakor már gyülekeztek a főzőcsapatok, hogy időben elkészüljenek a jobbnál jobb ételek. Idén tizenkét csapat mérte össze a tudását, a dobogó legfelső fokára pedig a tavalyi győztes, az öttevényi Kormos Műhely állhatott kiváló tárkonyos, borjúból készült ragulevesének és ízletes gombás szarvaspörköltjének köszönhetően.

Egy jó közösség biztonságot és boldogságot ad

A rendezvényre elfogadta a meghívást Kovács Zoltán országgyűlési képviselő is, aki gratulált a régi-új polgármesternek, valamint a képviselő-testület tagjainak a helyhatósági választáson elért eredményért, majd az önkormányzat által szervezett közösségi programok sokaságát és színvonalát méltatta.

– Kemeneshőgyészre mindig érdemes eljönni, mert itt jó a hangulat és minden adott ahhoz, hogy az ide látogatók jól érezzék magukat – fogalmazott.

A jelenlévőket Kovács Tamás polgármester is köszöntötte, aki elmondta, hogy számára a közösség építése ugyanolyan fontos, mint az utak és járdák javítása, az intézmények korszerűsítése, vagy a település más infrastrukturális fejlesztése.

– Nagyon fontos, hogy az itt élők ne idegenként tekintsenek egymásra, hanem segítsék egymást a mindennapokban, problémáik megoldásában, vagyis alkossanak jó közösséget. Egy jó közösség biztonságot és boldogságot ad, szeretetet közvetít embertársaink felé. Ez az, amire a mai világban mindnyájunknak szüksége van – emelte ki.

A kemeneshőgyészi falunapon a gyerekek sem unatkoztak
A kemeneshőgyészi falunapon a gyerekek sem unatkoztak
Fotó: önkormányzat

Ebéd után színpadra lépett a Megafon Zenei Egyesület és a Vidám Nagyik Dalkör, megszólalt a Tündérkert Daloló, zenéltek a Nyárasdi Ifjú Tehetségek, majd a Black Bunny Rock and Roll tánccsapat kápráztatta el a jelenlévőket. Volt légvár, íjászat és fegyverbemutató, lufibohóc és arcfestés, csillámtetoválás és kézműves-foglalkozás, valamint árusok sokasága.

A Kék és Narancssárga Produkció koncertje nagy sikert aratott
A Kék és Narancssárga Produkció koncertje nagy sikert aratott
Fotó: önkormányzat

Az önkormányzat idén is két sztárvendéget hívott a közönség szórakoztatására. Az erdélyi származású László Attila zenész-énekes előadóművész negyedik alkalommal lépett színpadra Kemeneshőgyészen, és önálló műsorát követően több közös dalt adtak elő a Republic együttes alapító tagja, Tóth Zoltán gitáros zenekarával. A Kék és Narancssárga Produkció másfél órás koncertjét követően a 2024-es falunapot DJ Béci fergeteges diszkója zárta.

Ez a nap is jó példája volt annak, hogy a vidéki falvak életét is meg lehet tölteni tartalommal, a kistelepüléseken is vannak értékek és lehetőségek. A legnagyobb érték – ahogy a polgármester fogalmazott – a jó közösség, az összetartás, ebben rejlik a falvak igazi ereje.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában