Jótékonysági kezelés

22 órája

Masszírozás 24 órán keresztül Pápán a beteg gyerekekért

Szeptember 21-én, szombaton jótékonysági shiatsu masszázst rendeznek Pápán, a kezelésekből befolyt adományokat a szervezők az Összefogás Pápa Város Beteg Gyermekeiért Alapítványnak ajánlják fel.

Haraszti Gábor

A shiatsu egy Japánból származó gyógyászati technika, maga a szó ujjnyomást jelent. A tradicionális japán gyógyászati technikából, az anma masszázsból alakult ki. Tulajdonképpen a shiatsu nem egy masszázs, külföldön body worknek, testkezelésnek, testmunkának nevezik. Alapja a hagyományos kínai orvoslás. Tehát akupunktúrás pontokat kezelnek ujjnyomással, a hagyományos kínai és a japán meridián rendszerekben tenyérnyomások, nyújtások és ringatótechnikák kíséretében.

A shiatsu-t testkezelésnek, testmunkának nevezik
A shiatsut testkezelésnek, testmunkának nevezik
Fotó: Danubius Hotels

– A 24 órás shiatsut Haller Erzsébet alapította 2013-ban, ő sajnos már nincs közöttünk, de minden 24 órás shiatsurendezvényen megemlékezünk róla – tájékoztatott Kiss Zoltán szervező. – Az esemény lényege, hogy 24 órán keresztül kezeljük a hozzánk érkező vendégeket, akik előzetes regisztráció után vesznek részt a programon. A rendezvényt évente egyszer rendezik meg, általában olyan városban, ahol egy helyi shiatsukezelő, -gyógyász vállalja a házigazda szerepét. Idén Pápa lesz a helyszín. Mindig valamilyen alapítványnak, szervezetnek gyűjtünk, most az Összefogás Pápa Város Beteg Gyermekeiért Alapítványt szeretnénk támogatni a kezelésekből befolyt adományokkal. Tehát az adományokat shiatsukezelésekkel háláljuk meg. Az adományok tetszőlegesek, ki mennyit tud adni – mondta el Kiss Zoltán.

A rendezvény különlegessége, hogy 24 órán keresztül tart, így éjjel is végeznek kezeléseket, ha van páciens. Egyszerre öt kezelő dolgozik, tehát óránként öt vendéget tudnak ellátni. A shiatsukezelők, -gyógyászok az ország minden tájáról, sőt a határon túlról is érkeznek. A masszázs helyszíne a Ditlin Hotel lesz, előzetesen regisztrálni a 06-20/770-3678-as telefonszámon lehet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában