Legények a gáton

9 órája

Pápai katonák is segítik az árvíz elleni védelmet

Az árvíz elleni védekezésből az MH 47. Bázisrepülőtér katonái is kiveszik a részüket. A pápai bázis három munkacsoporttal készen áll arra, hogy segítséget nyújtson az árvízi védekezésben – írják a bázis hivatalos oldalán.

Haraszti Gábor

A Magyar Honvédség nemcsak földön és vízen, hanem a levegőben is segíti az árvíz elleni védekezést.
– Bázisunkon fogadtunk egy légi felderítést végrehajtó modern H145M helikoptert. A földi kiszolgálás során szakszolgálatunk üzemanyaggal töltötte fel, majd egy rövid műszaki ellenőrzést követően a forgószárnyas újra a magasba emelkedhetett – olvasható az MH 47. Bázisrepülőtér hivatalos Facebook-oldalán.

Három munkacsoporttal küzdenek az árvíz ellen a pápai katonák
Három munkacsoporttal küzdenek az árvíz ellen a pápai katonák
Fotó: Luka Dániel

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtöki sajtótájékoztatóján kijelentette, a szerdaihoz képest 1436 fővel növelték meg a védekezésben részt vevő hivatásos állomány számát, így már 5828-an dolgoznak a gátakon, valamint szerdán 4012 önkéntes vett részt a munkákban, és van 15 353 nyilvántartásba vett önkéntes is. Az árhullám a tetőzése után a jövő hét közepén hagyhatja el Magyarországot. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában