Kézilabda Bajnokok Ligája

4 órája

Óriási siker: földbe döngölte a francia bajnokot a Veszprém!

Tekintélyt parancsoló sikert aratott csütörtökön hazai pályán a Veszprém HC a kézilabda Bajnokok Ligájában. A bakonyiak esélyt sem adtak a Paris SG csapatának, amely 41 gólt kapott az arénában.

Horváth Gábor

Fotó: Fülöp Ildikó / Napló

Veszprém HC-Paris SG 41-28 (18-15)

Veszprém, 5024 néző. V.: Jorum, Klaven (norvégok). Veszprém HC: CORRALES – VAJLUPAU 8, REMILI 7, Cindric 2, Fabregas 3, el-Dera 3, Elísson 1. Csere: Jensen (kapus), Grahovac, KOSZOROTOV 5, DESCAT 5 (4), SANDELL 4, Pesmalbek 1, Casado 2, Végh, Ligetvári. Edző: Xavier Pascual.

Paris Saint-Germain Handball: Palicka – Sole 5 (2), J. Omar 3, L. Karabatic 1, Holm 1, Grebille 2, STEINS 4. Csere: Green (kapus), SYPRZAK 6 (4), Prandi 2, Peleka 1, Tönnesen, Baijens 2, Marchan 1. Edző: Raul Gonzales.

Kiállítások: 4, ill. 2 perc.

Hétméteresek: 4/4, ill. 6/6.

A Bajnokok Ligája idei kiírásának második fordulójában a Paris SG volt a Veszprém vendége. A bakonyiak a múlt héten kemény, sok hibával tarkított meccsen legyőzték a Füchse Berlint, most pedig első hazai fellépésére készülődött a nemzetközi kupasorozat új szezonjában a magyar bajnok.

A párizsiak szintén nyertek a nyitányon, otthon verték meg az észak-macedón Pelistert. A vendégeknél a keretben volt két ex veszprémi játékos, az idén nyáron váltó egyiptomi Omar Jahja és a hozzá hasonlóan szintén bal kezes átlövő, norvég Kent Robin Tönnesen. Mindkét játékos nagy tapsot kapott a szépen gyűlő közönségtől. Megtelt a Veszprém Aréna, a közönség hatalmas lendülettel vetette bele magát a szurkolásba.

Jól rajtolt a Veszprém HC is, Remili góllal kezdett egykori csapata ellen, de Palicka védései után a PSG fordított, 5. perc: 2-3. A következő két találat a hazaiaké volt, a másik oldalon viszont Syprzak hibátlanul lőtte be a megítélt heteseket.

Corrales két bravúrt is bemutatott, a támadásban egyébként elég bizonytalanul kezdő párizsiak ellen, két gólra nőtt a hazai előny, 6-4. Elkapta a fonalat a Veszprém, Cindric szép csel után volt eredményes, 8-5-ös állásnál időt is kértek a vendégek. Hiába, mert Corrales kiszedte a bal felsőből Prandi próbálkozását, Vajlupov pedig a kapuba talált.

A 16. percben ötre hízott a különbség, 11-6, a PSG továbbra is tanácstalan volt a kapu előtt, ellenben a bakonyiak egyre határozottabban és felszabadultabban kézilabdáztak, 13-7.

Pesmalbek két perces kiállítása adott esélyt a vendégeknek a felzárkózásra, azonban a házigazda még emberhátrányban is jobb volt, 24. perc: 16-10. Remek megoldásokkal szórakoztatta a közönséget a bakonyi csapat, a franciák viszont egy 4-1-es sorozattal mínusz háromra tudtak zárkózni a szünetre, 18-15.

Az elég gyenge első félidőt Jahja Omar találatával indult a második. Többször feljött két gólra a PSG, a Veszprém rendre válaszolt, 35. perc: 22-19.

Egy vendéghiba után újra négy volt a különbség, el-Dera volt eredményes, majd Vajlupau talált be, 25-20-nél időt kértek a franciák. Kegyetlenül lecsapott a rossz átadásokra, elrontott támadásokra a Veszprém HC, 27-21.

Leblokkolt a PSG, illetve a házigazda rendkívül határozottan játszott, a franciák rengeteg labdát veszítettek, Vajlupau befejező emberként szórta a lerohanás gólokat, 42. perc: 31-21. A Veszprémnek szinte minden megoldása bejött, a fehér mezeseknek pedig nagyjából semmi ebben az időszakban, 34-22.

Már rég nem volt kérdés, melyik csapat hagyja el győztesen a pályát, a vendégek a becsületükért, a tisztes vereségért küzdöttek az utolsó 10 percben.

Sandell negyedik góljával 38-25-re alakult a állás, Casado lőtte a 40. hazai találatot, 40-25. Tizenöt volt a különbség, végül 13-al nyertek a veszprémiek, akik ezzel letették a névjegyüket a Bajnokok Ligája új szezonjában.

Xavier Pascual: – Fantasztikus ilyen hangulatban játszani, köszönjük a szurkolók támogatását. Ennek is köszönhető, hogy ilyen jól teljesítettünk ma. Elképesztő meccset játszottunk, már az első félidőben is rendben volt a játék, pedig csak hárommal vezettünk. A védelem hatalmas munkát végzett, sokat tudtunk futni, könnyű gólokat lőni. Sikerült Luc Steinst is megállítani a vendégek lerohanásainál. Rendkívül boldog vagyok, mindenki nagyon akarta a sikert és meg is küzdött érte.
Raul Gonzales: – Nagyon jól játszott ma a Veszprém. Ellenben mi rengeteget hibáztunk, sok labdát adtunk el, rosszak voltak a lövéseink. Különösen a második félidőben volt jelentős a különbség a két csapat között, ennek köszönhető a nagyarányú vereség. Muszáj változtatnunk, mert a folytatásban nem sok esélyünk lesz ilyen játékkal ebben a sorozatban.

Mikita Vajlupau: - Mindenkinek köszönöm, aki ma kijött az arénába, vagy a televízióban nézte a meccset és velünk ünnepelt. Mi a szurkolókkal vagyunk, ők pedig velünk. Tizenhárommal nyertünk, de nagy alázattal és tisztelettel kézilabdáztunk végig.

Jahja Omar: - Jó volt visszatérni Veszprémbe, szeretettel fogadtak a szurkolók. A játékunkról azonban sajnos nem sok pozitív dolgot tudok elmondani. Rosszul, sok hibával kézilabdáztunk, ha nem javulunk, akkor újabb kellemetlen eredmények jöhetnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!