Kézilabda NB I

2 órája

Hat gólt lőtt a Veszprém fiatal magyarja (képgaléria)

Negyvenöt gólig jutott a Veszprém HC szombaton a kézilabda NB I-ben hazai pályán. A bakonyiak a Budakalász ellen gyűjtötték be a pontokat.

Horváth Gábor

Végh Bálint hatszor volt eredményes a Budakalász ellen

Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

Veszprém HC-Budakalász 45-26 (19-14)

Veszprém, 732 néző. V.: Fekete, Hajdu. Veszprém HC: JENSEN – VÉGH 6, SANDELL 6, Casado 2, PESMALBEK 6, Koszorotov 7, Descat 3 (1). Csere: Grahovac 1, Ligetvári 1, FABREGAS 5, EL-DERA 5, Vajlupau, Cindric, Remili 1, Hoffmann 2 (1). Edző: Xavier Pascual.

Budakalász: Tóth M. - Varjú 3, Papp 2, Dávid, Mikhalin 1, Juric-Grgic 5 (2), KOVÁCS D. 6. Csere: Váczi (kapus), Tyiskov 1, JUHÁSZ 4, Varga 2 (1), Tájok 1, Polcar 1, Szakács, Kőrösi, Máté. Edző: Csoknyai István.

Kiállítások: 2, ill. 4 perc.

Hétméteresek: 2/2, ill. 5/3.

Egy 5-0-s szériával kezdett a Veszprém, amely csütörtökön este még a Bajnokok Ligájában lépett pályára és verte meg rendkívül simán a francia bajnok PSG csapatát.

A Budakalász a folytatásban még fel tudott zárkózni, de a bakonyiak a papírformának megfelelően végig a kezükben tartották az összecsapást.

A legeredményesebb a nagy lövőkedvvel játszó Szergej Koszorotov volt hét találattal, igaz, ehhez 12 próbálkozás kellett az orosznak.

A veszprémiek legközelebb, szeptember 25-én a Sporting CP vendégei lesznek a BL csoportkörének folytatásában.

Lukas Sandell, Dragan Pesmalbek és Végh Bálint egyaránt hatszor talált a kapuba.

 

Xavi Pascual: – Jó mérkőzést játszottunk, pedig 48 órával ezelőtt még a Bajnokok Ligájában léptünk pályára. A csapatunk erre is készen áll. Az első félidőben akadtak hibáink, a szünet után látottakkal elégedett vagyok.
Csoknyai István: – Megérdemelten nyert ekkora különbséggel a Veszprém. Tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz az arénában, igyekeztünk végrehajtani a begyakoroltakat, sajnos sok technikai hibánk volt. A hazaiak több indításgólt is tudtak ezekből szerezni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!