Legyünk elfogadók!

4 órája

Érzékenyítő program társadalmi összefogással

Különbözőek a képességeink, lehetőségeink, egyben azonban egyformák vagyunk: mindenki hasznos tagja a közösségnek, amelyben él. Ez volt a fő üzenete az ajkai Esélyegyenlőségi napnak, melyen ezúttal is együtt szórakozott és szerzett új élményeket fiatal és idős, ép és fogyatékossággal élő.

Tisler Anna

Kerekes székben is lehet sportolni

Fotó: Gyarmati László

A színpadi produkciók láttán mindenki meggyőződhetett arról, hogy az értelmi sérültek is képesek művészeti tevékenységre. A sportszereknél pedig megtapasztalhatták, hogy mozgássérültként is lehet sportolni. Az Agora, a város központi helyén lévő hatalmas tér ismét megtelt érdeklődőkkel. A napsütéses időben mindenki jól érezte magát, program is volt bőven. 

Köszöntőjében Dorner László alpolgármester kijelentette, jó volna, ha a mindennapokban is ilyen befogadó lenne a társadalom. Az Esélyegyenlőségi nap hosszú évek óta beépült a városban tartott érzékenyítő rendezvények közé. A sérülteket és megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató Molnár Gábor Műhely Alapítványról, a program szervezőjéről szólva elmondta, hogy a munkatársak folyamatosan képezik magukat, olyan tudást és módszereket sajátítanak el, amiket az egész országban bemutatnak.

Idén is nagy volt az érdeklődés az Esélyegyenlőségi nap programjai iránt
Fotó: Gyarmati László

Vollár Attila, az eseményt támogató Bakonyi Erőmű Zrt. vezérigazgatója kijelentette, a társadalom állapotát tükrözi, hogyan foglalkozik az esélyegyenlőséggel. Jó példa erre Ajka, ahol közösségi összefogással minden évben megszervezik ezt az érzékenyítő programot.

- Mindig győzni akarunk, jobbnak lenni, de mi is az a jobb? Nagyobb ház, több hatalom? Ma felejtsük el mindezt, élvezzük az együttlétet, szerezzünk új élményeket, tapasztalatot - fogalmazott köszöntőjében Lovas Irén, a Molnár Gábor Műhely Alapítvány intézményvezetője. 

A nap folyamán volt lehetőség a mesesarokban mesét hallgatni, kipróbálni szaglásunkat, hallásunkat, látásunkat, különféle sportágakat, a gokartozást. Bemutatkozott az ajkai Szent-Györgyi és a devecseri középiskola, ahol segítő szakmákat is tanulhatnak a diákok. Mindemellett a Molnár Gábor Műhely Alapítvány bemutatta a fiataljaik által készített termékeket. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában