VIII. Tacsi Tali

2 órája

Lógó fülek, hosszú testek a völgyben (képgaléria, videó)

Lógó fülű, hosszú testű kutyusok lepték el gazdijaik társaságában szombaton a veszprémi Kolostorok és Kertek rendezvényterületét: az immár nyolcadszor megrendezett Tacsi Talira voltak hivatalosak.

Juhász-Léhi István

Gazdik és kutyusok egyaránt jól érezték magukat a rendezvényen, aminek idén az időjárás is kimondottan kedvezett

Fotó: Fülöp Ildikó

A Tacsi Tali ugyan veszprémi, de most már nem kizárólag a veszprémieknek szól, hiszen régiós, sőt, országos rendezvénnyé nőtte ki magát az elmúlt nyolc esztendőben, hála az ötletgazda-főszervezőnek, Enyedi-Csaba Eszternek.

Porga Gyula polgármester köszöntjében elmondta, amikor nyolc évvel ezelőtt Eszter megkereste a találkozó ötletével, talán ő sem gondolta, hogy a rendezvény ilyen naggyá növi ki magát. A városvezető megköszönte a szervezőnek, hogy nyolc éve egyben tartja ezt a közösséget és kiszolgálja az ide érkezőket, miközben mindig előrukkol valami újdonsággal is. Ez a veszprémi kreativitásnak, kitartásnak egy szép példája - mondta Porga Gyula.

Halmay Gábor önkormányzati képviselő megnyitójában hangsúlyozta, nemcsak az a céljuk, hogy például a Veszprémvölgyi utcát a lakosság érdekében megújítsák, hanem az is, hogy minél többeket a völgybe csábítsanak egy kis kikapcsolódásra, kirándulásra, és ehhez kívánnak minél jobb infrastruktúrát teremteni. Ő is kiemelte Enyedi-Csaba Eszter kiemelkedő, töretlen lelkesedéssel végzett szervezőmunkáját.

Ezután rendhagyó pillanatok következtek, ugyanis első alkalommal elültették a a Tacsi Tali-fát, a hagyományteremtő fatelepítésben pedig közreműködött Ovádi Péter országgyűlési képviselő, kormánybiztos és Szabó Péter, a Kolostorok és Kertek ügyvezetője is.

A faültetés után természetesen jöhettek a kutyás programok, így sok más mellett a völgyben láthatták Takács Krisztián rendőr törzszászlós és négylábú társának bemutatóját, vagy éppen meghallgathatták Czink Vivien előadását a felelős állattartásról. A késő nyári időben megrendezett VIII. Tacsi Talin volt ügyességi megmérettetés és szépségverseny, valamint tartottak tombolasorsolásokat is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában