Jegyzet

9 órája

Majd ha én is öreg leszek

Máig emlékszem kiskorom indulataira; ha megnövök, úgy megmondom, úgy visszaadom, csak várjatok!

Őrsi Ágnes

Ahogy teltek az évek, sorban jöttek az egyéb, felnőttkorra vonatkozó elhatározások, kérdések. Például az, ha én is öreg leszek, olyan kibírhatatlan szipirtyó leszek-e a fiataloknak, mint nekünk volt néhány ismerős „néni”, aki ha meglátott bennünket, ki nem fogyott a kritikából, reklamálásból, elégedetlenségből, lesajnálásból. Ebből adódott a másik kérdés: ha én is öreg leszek, én sem tudom majd szeretni a mindenkori fiatalokat?

A múló évek másként alakultak, mint elképzeltem; akadtak nálam erősebb „kutyák”, ha meg mindig megmondtam volna, ami éppen a szívemen volt, az egyenesen visszavetett volna az utamon. Ami viszont megnyugtat, az a nálam fiatalabbakkal való kapcsolatom. El nem tudom mondani, milyen jó érzés, amikor a húszéves kollégám (így kell mondani, ha egyszer együtt dolgoztunk) a munka végeztével így szólt: – De jó, hogy te is erre jössz, majd beszélgetünk. Vagy egy friss ismerős, most volt tizenhat. Értékes, érdeklődő fiatal, azonnal egy hullámhosszra kerültünk. Felajánlottam, ha meg tudja tenni, tegezzen! – Így tényleg egyszerűbb lesz – mondta örömmel. Nekem így kerek a világ, legalábbis ez a része.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában