A VHK és az önkormányzat együttműködésében

2024.09.16. 20:00

Kis zöld dobozok, amik évekre társak

Versegi Bence, a Veszprémi Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. (VHK) ügyvezető igazgatója elmondta, évek óta tartják azt a hagyományt, mely szerint tanév elején az első osztályos diákok műanyag uzsonnás dobozt kapnak a veszprémi önkormányzattól, egyfajta szemléletformálás gyanánt.

Juhász-Léhi István

Azért, hogy ne kelljen csomagolóanyagokkal vesződni, pazarolni. Az idei évben 435 ilyen edényzetet osztanak ki, amiből hétfőn 64 talált a kisdiákoknál gazdára a Dózsa György Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában, míg a többi dobozka a következő napokban kerül az általános iskolákba. Versegi Bence hangsúlyozta, fontosnak tartják, hogy a szemléletformálás minél hamarabb, minél fiatalabb korban elkezdődjön.

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Halmay Gábor önkormányzati képviselő azt hangsúlyozta, hosszú évekre tekint vissza az a gyakorlat a városban, mely szerint az önkormányzat és a VHK összefogásának köszönhetően minden első osztályos tanuló Veszprémben uzsonnás dobozhoz juthat. Kijelentette: nagyon fontos, hogy a szemléletformálást már a legkisebbektől kezdve elkezdik, hiszen így lehetővé válik az, hogy a teremtett világunkat olyan minőségben és tisztaságban tudjuk továbbadni, ahogyan azt mi kaptuk, vagy esetleg még jobb állapotban. Hozzátette, az uzsonnás dobozok átadása a Mobilitási Hét idei első programja. Az egész hét szerinte arról szól, hogy minél kevesebb káros anyagot bocsássunk ki, minél kevesebb hulladékot termeljünk, és az erről szóló információk átadását fontos már az iskolákban elkezdeni.

Lengyel Károly, a Dózsa-iskola igazgatója azt emelte ki, hogy évről évre megkapják az elsősök ezeket a dobozokat. Mint mondta, járva a folyosókat azt látják, hogy a felső tagozatosok, a 7-8. osztályosok kezében is ott van ez a doboz. Ha egy ilyen doboz öt-hat évet kibír egy gyermeknél, akkor elérte a célját, vélte az igazgató.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában