Mindenki szívesen, örömmel dolgozik vele

2021.01.22. 11:00

Művelődésszervező kapta a kulturális díjat Balatonfüreden

Törőné Horváth Ilona művelődésszervező vehette át a Balatonfüred kultúrájáért kitüntetést Bóka István polgármestertől a magyar kultúra napja alkalmából a polgármesteri hivatalban.

Kovács Erika

20210121 Balatonfüred Balatonfüred Kultúrájáért kitüntetés átaása Bóka István polgármester és Törőné Horváth Ilona, az Arácsi Népház és Kiállítóház művelődésszervezője Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

- A magyar kultúra napját, mely a kultúránk, hagyományaink, nemzeti identitásunk, a közösségünket formáló és összetartó értékeink ünnepe, Balatonfüred minden évben megünnepli, de idén a koronavírus-járvány miatt ez másképp, szűkebb formában történhet – mondta köszöntőjében Urbán Ildikó az önkormányzat képviseletében.

Hozzátette, a Balatonfüred kultúrájáért kitüntetést évente annak ítélik oda, aki kiemelkedő munkát végzett a kultúra terén. Idén ezt a rangos elismerést Törőné Horváth Ilona művelődésszervezőnek adományozta az önkormányzat.

Bóka István polgármester és Törőné Horváth Ilona művelődésszervező Fotó: Penovác Károly/Napló

A laudációban egyebek mellett elhangzott, Ilona 25 éve elkötelezettje Balatonfüred kulturális és közművelődési életének. 1995-ben a Városi Könyvtárban kezdte a munkát, majd dolgozott az Aranyhíd Kulturális Szolgáltató Intézetben, melynek megszűnése után a Városi Művelődési Központban, az Arácsi Népházban, a Kisfaludy Galériában. 2013 óta a Balatonfüred Kulturális Nonprofit Kft. közművelődési munkatársa. Munkahelyén, az Arácsi Népházban közösségeket tart össze, illetve hoz létre újakat. Sokat segít az alapítványoknak, művészeti csoportoknak, így az Arácsért Alapítvány, az Életmód Klub, az Örökségünk Hímző Műhely, a Múzsa Egyesület, Balatonfüred Város Vegyeskara, a Zsidó Kiválóságok Háza elismeréssel beszél munkájáról. Ilona sokat tesz az ifjúság kulturális neveléséért is.

Szakterületébe vetett hit, professzionális, magas szintű szervezőkészség, kitartó munka, segítőkészség jellemzi, mindenki szívesen, örömmel dolgozik vele. Tapasztalt túraszervező is, aki sok füredi gyermekkel szerettette már meg a természetet, a tömegsportot. Mindemellett a Jókai-bablevesfőző verseny lelkes szervezője, háziasszonya.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában