Veszélyben

2 órája

Floridai magyarok a Miltonról

"A hírolvasók sírnak, amikor beolvassák az ezzel kapcsolatos információkat." "Azt mondják, el kell hagyni a területet, mert meghal, aki ott marad." Ilyen és ehhez hasonló kétségbeesett tapasztalatokat osztottak meg egymással floridai magyarok különböző közösségi médiás csoportokban a Milton kapcsán.

Keszey Ágnes

Borzalmas hurrikán közelít Florida felé

Forrás: pexels.com/Illusztráció

Floridai magyarok sem tudják elképzelni, mekkora sebességű a Milton hurrikán. 

Floridai magyarok támogatják egymást és megosztják tapasztalataikat, tanácsaikat a Milton hurrikán kapcsán
Floridai magyarok támogatják egymást és megosztják tapasztalataikat, tanácsaikat a Milton hurrikán kapcsán

"A 255 km/hs nagyon sok. Rettenetesen sok."
"John Morales floridai meteorológus elérzékenyült az NBC hétfői adásában, miközben beszámolt a Milton hurrikán veszélyes és gyors erősödéséről a Mexikói- öbölben.
"Ez egy elképesztő, elképesztő, elképesztő hurrikán” – mondta Morales, majd elcsuklott a hangja, ahogy arról beszélt, hogy a vihar erősödésével mindössze 10 óra alatt 50 millibart zuhant a légköri nyomás. "Elnézést kérek, ez egyszerűen borzalmas" - tette hozzá Morales."
"Az emberek nem érzik, mekkora a baj. Az MSNC-n elsírta magát a meteorológus, amikor bemondta, mekkora a hurrikán sebessége. Ő tudja, hogy ez mit jelent. A néző meg érti. Amíg ide nem ér."

A katasztrófafilmeket idézi a valóság  floridai magyarok beszámolója szerint

"Én Cape Coralon élek. Már Florida nyugati partjára kiadták az evakuálási szabályokat és nemrég jelentették be, hogy Tampa környékén és St. Peterburg környékén kötelező elhagyni a házakat! 8 ezer nemzeti gárdista és további több ezer önkéntes valamint a rendőrség és highway patrol egyéb szerv segíti az emberek kilakoltatását."
"Mindenkinek el kell hagynia a lakhelyét, aki olyan zónában lakik, ahol árvíz lesz. Ez kötelező. Napok óta kapjuk a telefonjainkra a vészriasztást, mikor melyik zónát kell elhagyni. Az iskolákat úgy építik itt, hogy ha természeti katasztrófa van, menedékké tudják átalakítani. Ilyenkor bezárnak az iskolák és folyamatosan fogadják a rászorulókat."
"Mi Kissimmee-ben élünk, úgy néz ki, telibe kap minket. Voltunk vásárolni, tegnap, tegnapelőtt nem volt víz egyik boltban sem. Ma a Publix-ban már volt. A konzerv kaják elfogytak. Az elemlámpák, elemes rádiók szintén. 3AAA elemet alig találtunk. De az emberek nyugodtak. Üzemanyag kb. sehol a környéken... Mi maradunk a házban. Kb. 5 méterre a háztól van egy tó, lehet lesz aligátor a medencében.... Floridai magyarok, vigyázzatok egymásra."
 Figyelnek egymásra

"Sajnos megint egy rossz hír. Kérlek, ne pánikoljatok, hanem inkább tervezzétek meg az útvonalat, arra az esetre, ha indulnotok kell! Tapasztalatból beszélek. Először nagy levegő. Egy jó tervből baj nem lehet."
"Mi eljöttünk éjjel egykor. Nem volt forgalom és tudtunk simán tankolni. Vigyázzatok magatokra!!" 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában