Találkozó Gajdos Erika Tímeával

2 órája

Könyvtári piknik az Öreg-hegyen

Az Országos Könyvtári Napok keretében Gajdos Erika Tímea írónővel találkozhattak az aszófői könyvtár olvasói, köztük a nyári könyvtári táborban részt vett gyerekek és szüleik az aszófői kultúrházban.

Jákói Bernadett

Fotó: Jákói Bernadett

Gajdos Erika Tímea írónőt nem kell bemutatni, hiszen a balatoni regények szerzője az év minden időszakában tart író-olvasó találkozókat a Balaton-felvidék településein. Az írónő a könyvtári program vendégeként meditációval egybekötött közösségépítő és gondolatébresztő előadáson találkozott kis közönségével. Az eseményen szóba kerültek a balatoni mesék és legendák, de a közös játék során is sok érdekes gondolat hangzott el a szív alakú, „Aszófő” feliratú festett kő kapcsán is. 

Gajdos Erika Tímea Balaton-felvidéki írónő az Öreg-hegyen dedikált az aszófői gyerekeknek    Fotó: Jákói Bernadett

Gajdos Erika Tímea regényeiben központi szerepet kap a misztikum, a varázslat. Nincs ez másként a Misztikus ősz a Balaton-felvidéken című kötetében sem, ahol a Napmedál az egyik fontos szimbólum. Ez a tárgy fontos kelléke volt az író-olvasó találkozónak is, ugyanis ez közvetítette a történet fő mondanivalóját és üzenetét: "Kövesd a napot és keresd a fényt!" A találkozó zárásaként az írónő már hagyományosan az aszófői Öreg-hegy Tóth-pincéjénél megtartott őszi könyvtári piknikre is meghívást kapott, ahol az olvasó gyerekek nagy örömére dedikálta legújabb, Karácsonyi desszert Balatonszíve című könyvét,  ami a többi regényéhez hasonlóan nagy sikert aratott az aszófői közönség és olvasótábora körében. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában