Kézilabda NB I

2 órája

Egerben is győzött a klubvilágbajnok

Idegenben lépett pályára a kézilabda NB I-ben a Veszprém HC, amely pénteken este tért haza Egyiptomból, vasárnap pedig már utazott is. A papírformának megfelelően Egerben is győzött a klubvilágbajnok.

Horváth Gábor

Bjarki Már Elísson volt a legeredményesebb veszprémi Egerben

Fotó: Fülöp Ildikó / archív

Eger–Veszprém HC 25:39 (10:20)

Eger, 875 néző. V.: Bócz, Wiedemann. Eger: Marczika, Ágoston (kapusok), Kiss G., Czabula, Tóvizi 2, Szöllősi O. 4, Lezák 2, Reza 4, Molnár-Nagy, Arsenic 4 (2), Száva 1, Tóth 3, Bőti, Maracskó 4, Zennadi 1. Edző: Tóth Edmond.

Veszprém Handball Club: Jensen (kapus), Grahovac 3, Descat 1 (1), Sandell 3, Elísson 8 (3), Ligetvári 3, Remili 2, Hoffmann 2, Végh 4, Pesmalbek 4, Janowszky 2, Casado 1, Koszorotov 6. Edző: Xavier Pascual.

Kiállítások: 6 perc, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 2/2, ill. 5/4.

Az Eger igyekezett meglepni a nagy menetelésben lévő, az egyiptomi klubvilágbajnokságról épphogy csak (nem mellesleg győztesesen) hazatért Veszprémet. Ez a mérkőzés elején sikerült is, jól tartotta magát a házigazda, amely többször is vezetett. Az első félidő második felében viszont fordított a bakonyi csapat, amely fokozatosan ellépett ellenfelétől. A papírformának megfelelően magabiztos vendégsiker született, örömteli, hogy a fiatalok közül Végh Bálint négy, Janowszky Botond pedig két gólt szerzett.

Tóth Edmond: - Igyekeztünk kihasználni, hogy a veszprémiek egy kicsit fáradtak, de aztán kijött a két csapat között a különbség. A vendégek összességében könnyedén érvényesítették az akaratukat. Próbáltuk kiszolgálni közönségünket, ezért is hajtottunk, de a maximumot nem tudtuk kihozni magunkból.

Xavier Pascual: - Nagyszerű hangulatban léphettünk pályára, érződik, hogy Egerben nagyon szeretik az emberek a kézilabdát. Nem volt könnyű dolgunk, hiszen egy hosszú klubvilágbajnokságot követően kellett újra pályára lépnünk, büszke vagyok a csapatomra. Nem kezdtünk jól, de a folyatásban jobban koncentráltunk, köszönet a a fiataloknak, akik sokat segítenek nekünk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában