Veol podcast

2 órája

Egyiptomi befektető az FC Ajkánál?

A veszprémi kézilabdacsapat Egyiptomban nyert klubvilágbajnoki címet, ami klubtörténeti győzelem, egyben komoly önbizalom növelő siker. Egyiptomi befektető vállalhat szerepet az ajkai futballban, röppent fel a hír, ami bejárta a honi sportsajtót. Itt a Veszprém vármegyei sport kibeszélője, a Helyzet Podcast legfrissebb adása.

Horváth Gábor

Érdekes hír látott napvilágot nemrég, az NB II-ben szereplő FC Ajka néhány hónapon belül tulajdonost válthat. Egyiptomi befektető van a láthatáron, de még nem dőlt el semmi, viszont biztosnak látszik, hogy ezen a szinten megoldást kell találni az ajkai egyesület hosszabb távú üzemeltetésére. Veszprém vármegye első számú futballcsapatáról van szó, a hír azonban nemcsak nekünk, hanem országos szinten is érdekes.

Egyiptomi befektető vállalhat szerepet az ajkai futballban
Egyiptomi befektető vállalhat szerepet az ajkai fociban. Az NB II-es csapat jelenleg vármegyénk első számú futballegyüttese
Fotó: Nagy Lajos/Archív

Egyiptomi befektető után egyiptomi siker: klubtörténeti klubvilágbajnoki cím

A veszprémi kézilabdacsapat története során első alkalommal hódította el a klubvilágbajnoki címet, ezzel már az idény elején értékes trófeát vitt haza a vitrinbe. Az egyiptomi eseményen a bakonyiak a Barcelona és a Magdeburg együttesét is két vállra fektették, hatalmas csatákból jöttek ki győztesen, ami a folytatásra nézve is igencsak pozitív. A Veszprém HC legközelebb a BL-ben szerepel.

Tizenhat éves fiatal mutatkozott be a veszprémi futballcsapatban

A 16 éves Zsámpár Olivér első felnőtt NB-s meccsét játszotta hétvégén az NB III-as Veszprémben, amely idegenben nyert fontos meccset, az Érdet verte meg. Szintén rangadón diadalmaskodott a Balatonfüredi FC, amely ugyanebben a mezőnyben (NB III, északnyugati csoport) szerepel és a legutóbbi körben Komáromban szerezte meg a pontokat.

A Helyzet Podcast adásában szót ejtettünk még a veszprémi futsalosokról, akik fontos meccs előtt állnak, valamint a hét programjairól: csütörtökön, pénteken és vasárnap egyaránt izgalmasnak ígérkező derbinek ad otthont a vármegyeszékhely.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában