Évforduló

2 órája

Öregdiák-találkozó a Thuri gimnáziumban

Fennállásának 65. évfordulója alkalmából öregdiák-találkozót rendez október 12-én a várpalotai Thuri György Gimnázium. A rendezvényen az osztálytalálkozók mellett az intézmény udvarán zenés programok is várják majd a résztvevőket.

Szabó Péter Dániel

Idén ünnepli fennállásának 65. évfordulóját a várpalotai Thuri György Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola. A kerek évforduló alkalmából öregdiák-találkozót szervez a tanintézmény egykori thuris diákok részére. 

Dobos Tamás, a gimnázium igazgatója az öregdiák-találkozó rendezvény plakátjával Fotó: Szabó Péter Dániel
Dobos Tamás, a gimnázium igazgatója az öregdiák-találkozó rendezvény plakátjával Fotó: Szabó Péter Dániel

A kezdeményezés nem előzmény nélküli, hiszen 2019-ben, a gimnázium 60. születésnapján már tartottak egy hasonló, nagy sikerű rendezvényt. 

– Az intézményhez erős szálakkal kötődő, öregdiákokból alakult baráti kör javaslatára szerveztük meg öt évvel ezelőtt a programot, ami nagyon jól sikerült. Ezen felbuzdulva közösen úgy döntöttünk, hogy idén folytatjuk, sőt, a jövőben ötévente szeretnénk alumnitalálkozót rendezni. Ahogy az ország egyéb oktatási intézményeiben, úgy Várpalotán is az a cél, hogy az iskola egykori diákjai, volt és jelenlegi pedagógusai osztálytalálkozók és jó hangulatú zenés programok mellett tölthessenek el egy estét, közösen emlékezve a régi időkre – mondta el kérdésünkre Dobos Tamás. 

A gimnázium igazgatójától megtudtuk, az Ex-thuris diákok találkozója október 12-én 16 órakor osztálytalálkozókkal kezdődik, majd 18 órától a gimnázium udvarán öregdiákok lépnek a közönség elé egyéni, illetve koncert jellegű  zenés műsorokkal.  A rendezvényt este egy retró diszkó zárja,  ahol DJ Cupi gondoskodik majd a jó hangulatról. A szervezők fedett sátrat és büfét is biztosítanak a helyszínen. 

Igény esetén az intézmény lehetőséget biztosít osztálytermek előre foglalására is. Az ehhez szükséges regisztrációt a rendezvényt megelőző napig lehet leadni egy erre a célra létrehozott internetes felületen az iskola honlapján.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában