Zenekari fesztivál

9 órája

Veszprémi fúvóssiker Galántán

Az Erkel Ferenc Fúvószenekar 2022-ben alakult újra a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa programsorozat keretében. Az 1989-ben megszűnt zenekar emlékére nemrég lehetőségük adódott Veszprém képviseletére Szlovákiában, a IV. Galántai Zenekari Fúvósfesztiválon Lelkes János karmester meghívása jóvoltából.

Jákói Bernadett

A helyi művelődési házban tartották meg az eseményt, melynek kezdetén a szlovák, a magyar és az európai himnusz csendült fel a meghívott négy zenekar előadásában. Ezt követően került sor az egyéni koncertekre. Először a Somorjai Tűzoltózenekar, majd az Erkel Ferenc Fúvószenekar játszott, mely után Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekara következett, végül Galánta Város Fúvószenekara zenélt. A koncertek során hallott darabok, az azt követő beszélgetések, tapasztalatok cseréje és nem utolsósorban barátságok kialakulása jó érzéssel töltötte el a zenekari tagokat, amiért nagyon hálásak a veszprémi zenészek.

Veszprémet képviselve sikerrel szerepelt a Felvidéken az újraalakult fúvószenekar
Fotó: zenekar

A finálén a négy zenekar összeállása után felcsendült a Szamosmenti induló (Zeitler Dénes vezényletével), a Honvéd banda (Hégely Ákos vezényletével) és a Sej, haj,Rozi (Lelkes János vezénylésével).

– Bízunk benne, hogy egy napon Veszprémben is lehetőségünk adódik ilyen jellegű és hangulatú zenekari fesztivál létrehozására és további kapcsolatok kialakítására a fúvószene területén – mondta a Naplónak Horváthné Bőczy Anikó zenész, a fúvószenekar és a kuratórium tagja.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában