Kultkikötő

2024.07.30. 16:52

Jön a második felvonása a nyárnak

Szünet nincs, nem állhatnak meg a programok a Kultkikötőben, de a második felvonásába érkeztünk a nyárnak. És ahogy az egy rendes előadásban lenni szokott, a végére még tartogat meglepetést ez az évad is. Jön Hernádi Judit és Kern András, Csákányi Eszter, Auksz Éva, Sajgál Erika, Trokán Anna, Bezerédi Zoltán és Mertz Tibor, Mucsi Zoltán, Grecsó Krisztián, Berecz András, Ficzere Béla, Charlie és a Budapest Bár zenekar többek között Kiss Tiborral, valamint a L'art pour l'art, a Karinthy Színház, a Pannon Várszínház társulata.

Veol.hu

A Kultkikötő legénysége mindent megtett azért, hogy emlékezetes produkciókat csempésszen a balatoni nyár második felébe is, melyek garantálják a minőségi kikapcsolódást Alsóörsön, Balatonbogláron, Balatonföldváron és Balatonszárszón.

Forrás: Kultkikötő

– Lassan elérünk a nyár azon pontjára, amikor szeretnénk lelassítani az időt. A kezdő hétvége mindig a legnehezebb, ha azon túl vagyunk és beáll mindenhol a menetrend, pillanatok alatt eljön az a pont, amikor szinte már látjuk a nyár végét, és azt kívánjuk, hogy most állj, mert minden úgy jó, ahogy most van. De aztán persze robog tovább az idő, mi pedig tartjuk a tempót. Szerencsére sok minden hátravan még ebből az évadból is és utána sem fogunk unatkozni, mert már most nyáron elkezdtünk készülni a jövő évre, a 20. évadra, ősztől viszont teljes mértékben arra kerül a hangsúly – mondta Nagy Viktor alapító-igazgató. 

– Megálljt nem tudunk parancsolni az időnek, de az csak rajtunk múlik, hogy mivel töltjük meg. A 19. nyári évad végéig még több mint ötven produkció és kulturális program ad lehetőséget a Kultkikötőben, hogy emlékezetesen töltsük a nyári kikapcsolódást. 

Jó színházra már gyerekkorban nagy szükség van. Süsü, Kippkopp és Tipptopp, János Vitéz, a Csizmás Kandúr, Pinokkió és Kóc bohóc is azért sorakozott fel, hogy a nyár második felében a gyerekeket elkápráztassa. Lázár Ervin Négyszögletű kerek erdő című kedves meséje pedig nemcsak a kisebbeknek, hanem a felnőtteknek is sok-sok tanulságot rejt majd az alsóörsi varázserdő nagy színpadán. 

Az egész nyáron át tartó összművészeti fesztivál nem lenne teljes a boglári kápolnatárlatok nélkül. Bács Emese és Gaál Kata “Itt van a város, vagyunk lakói” nyüzsgő világa már most is megtekinthető a boglári Vörös és Kék kápolnában, de augusztus 16-tól a nagy sikerre való tekintettel a tavalyi kiállítóit köszönti újra a kiállítássorozat. Weiler Péter és Bartha Dorka új alkotásokkal érkezik, amiket a balatoni reggelek ihlettek. A kiállítások címe nemes egyszerűséggel: Balaton, 8 óra 15 perc. De nem csak a boglári kápolnák falai rejtenek művészetet. Zubreczki Dávid építészeti mesemondó előadás-sorozata várja az érdeklődőket még egy-egy nyomozásra Siófok, Boglár, Szárszó és Vonyarcvashegy templomaiba. A Templomséta előadások nemcsak az építészet és a Balaton iránt érdeklődőknek kedveznek, egy nyaralás alatt mindenkinek üdítő intellektuális élmény lehet – sorolta Nagy Viktor. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában