Az olvasás mindenkié!

2024.09.13. 11:00

Nagy értékű könyvcsomagot kapott a vaszari általános iskola

Húsz magyarországi, gyermekekkel foglalkozó intézmény könyvtárát töltötte fel 850 ezer forint értékben könyvekkel az Olvasás a Gyerekekért Alapítvány. A könyvcsomagból a vaszari Ihász Gábor Általános Iskola is részesült.

Haraszti Gábor

Matyi Alexandra és Szántó Dániel író 2021-ben hozták létre az Olvasás a Gyerekekért Alapítványt azzal a céllal, hogy a gyermekek és a felnőttek körében egyaránt felhívják a figyelmet az olvasás fontosságára és jótékony hatásaira, valamint iskolákkal, könyvtárakkal és más intézményekkel együttműködve segítsék azokat a fiatalokat és intézményeket, akiknek a könyvek közelsége, elérhetősége nem természetes vagy akadályozott.

A vaszari diákok nagyon örültek a könyvcsomagnak
A vaszari diákok nagyon örültek a könyvcsomagnak
Fotó: Iskola

Általános iskolák, kollégiumok, közösségi házak, települési könyvtárak, gyermekkórházak, árvaházak, alapítványok, gyógypedagógiai vagy művészeti intézmények is pályázhattak az adományra, olyan intézmények, melyek csoportos tevékenységek keretében a 6–15 éves korosztállyal napi rendszerességgel foglalkoznak és célkitűzéseik között szerepel a hátrányos helyzetű gyermekek, fiatalok segítése, kulturális felzárkóztatása. 

Gazdag és értékes adomány

Több mint kétszáz pályázati munka érkezett be, a jelentkezési feltételek között szerepelt egy motivációs levél megírása, amelyben említést tesznek az érintett gyermekek létszámáról, csoportösszetételéről, az intézmény gyermekekkel kapcsolatos célkitűzéseiről, valamint a könyvadomány felhasználásának kívánt módjáról – mondta el Polhammerné Frend Adrienn igazgató.

Kedvenc kiadványaikat is megtalálták a diákok
Kedvenc kiadványaikat is megtalálták a diákok
Fotó: Iskola

– A vaszari diákok képviselői az iskolai könyvtárban jelképesen átvették a könyvcsomagot, boldogan lapozgatták a rengeteg szebbnél-szebb könyvet és már alig várják, hogy a számukra legérdekesebb kiadványokat levehessék a polcokról. A sikeres pályázati anyagot Gönczy Ágnes tanárnő és Horváthné Kutasi Krisztina igazgatóhelyettes állították össze. Szívből köszönjük kolléganőink munkáját és rendkívül hálásak vagyunk az alapítvány kuratóriumának, hogy a gazdag és értékes adománnyal új színt visznek olvasni szerető, érdeklődő gyermekeink, tanulóink mindennapjaiba – köszönte meg a támogatást az Ihász Gábor Általános Iskola igazgatója.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában