Rendőrség

2024.09.17. 21:00

Nem kedvezményes bérlet, hanem üres bankszámla lehet az üzlet vége

Cserébe csak a személyes és banki adatainkat kérik a csalók.

Veol.hu

20210217 Szombathely Adathalász csalók az OTP Bank nevével visszaélve akarnak bankkártya adatokat megszerezni Fotó: Cseh Gábor CSG Vas Népe

Fotó: MW-Illusztráció

Egy veszprémi cég képviselője tett bejelentést arról, hogy egy adathalászatot célzó hirdetés azzal kecsegteti a közösségi média felhasználóit a nevükben, hogy olcsó utazási bérletet vásárolhatnak maguknak, és további kedvező feltételeket is biztosítanak számukra. A csalók még sürgetik is az ajánlatot fontolgatókat, hiszen állításuk szerint a termék limitált számban kapható. A hirdetés alatt pedig álkommentekben bizonygatják a kártya állítólagos használói, milyen jól jártak a vásárlással. A bejegyzésben lévő linkre kattintva pedig bankkártya adatokat kérnek.

Ne dőljön be a csalóknak, ezzel az ajánlattal nem járhat jól, hiszen a kártya nem létezik.  Továbbá a személyes és banki információi megadásával kiszolgáltatja számláját a bűnözők támadásának - írja a police.hu.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!