Kápolnakoncert

2024.08.03. 15:00

Mediterrán hangulatban a Balatonnál: szerenád, nyár, Itália (videó)

Kovács Erika

Ormanlidis Nikos, a magyar–görög származású hegedűművész Nyáresti szerenád Itáliából címmel adott szép kápolnakoncertet a szentkirályszabadjai református templomban augusztus 2-án, pénteken este, amit a Szentkirályszabadjai Református Gyülekezet és Vezér Dávid, a gyülekezet egyik tagja szervezett. 

Ormanlidis Nikos, a magyar–görög származású hegedűművész a szentkirályszabadjai koncerten
Fotó: Kovács Erika/Napló

Paganini és Vivaldi gyönyörű dallamaival varázsolta el a művész a közönséget a zsúfolásig megtelt templomban; az egyedi helyszínen különleges élményt nyújtott az előadás.

Szűcs László, a helyi református egyházközség lelkipásztora köszöntője után Vezér Dávid elmondta: Sok hazánkból indult zeneművész van, aki a világ számtalan pontján aratott sikereket. Ám olyan, aki együtt játszhatott Yehudi Menuhinnal, Msztyiszlav Rosztropovichcsal és a Led Zeppelin együttessel, csak egyvalaki van: Ormanlidis Nikos. Hozzátette, Ormanlidis Nikos Budapesten született 1957-ben. Kisiskolásként Pécsett, Jerabek Mártánál kezdte hegedűtanulmányait. Húsz évet élt Pécsett, a hetvenes években a művészeti szakközépiskola, majd a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola hallgatója volt, Barth Istvánnal pedig a Zathureczky Kamarazenekart alapította meg. Budapesten elvégezte a Zeneakadémiát, közben megnyerte 1978-ban Gyulán az összes magyar főiskola növendéke számára meghirdetett versenyt. 1985 óta él, tanít és zenél a németországi Konstanzban, ahonnan előadásaival járja a világot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában