Liliomkert

2024.09.09. 11:00

A mi piacunk, ahova buszokkal érkeznek a turisták (képgaléria)

A káptalantóti Lilomkert piac a nyári szezont követően sem halt ki, sőt, sokan ilyenkor szeretik inkább felkeresni, amikor kevesebb a turista, de az árusok mindegyike nyitva van még.

Tóth B. Zsuzsa

A káptalantóti piacon mindent is kaphatunk vasárnap délelőttönként

Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Érdemes kimenni csak nézelődni is, de szinte biztos, hogy nem térünk majd haza üres kézzel. Ugyanis kaphatunk itt az étel-italtól kezdve a ruhán, használati tárgyakon, régiségeken, antikvár könyveken keresztül a bútorokig annyi mindent, hogy csak győzzük végigböngészni a kínálatot. Az egyik standon idényzöldséget, a másikon sajtokat, házi pékárut kínálnak, de válogathatunk az ékszerek, lámpák, táskák, kerti dísznövények, illóolajok, lekvárok, a szivárvány minden színében pompázó kerámiák és a környék legszebb helyeit megörökítő festmények között is, hogy a széles választék egy szeletéről beszéljünk csak. Reggelire ehetünk lángost, sült kolbászt, finom süteményeket vásárolhatunk az ebédhez, vagy éppen csak leülhetünk az árnyékba egy kávéra, ha elfáradtunk. Ugyanis ma már több, egymással összenőtt piacon várják az árusok a vásárlókat, akik esetenként kirándulóbuszokkal is érkeznek, hogy elmondhassák, jártak a híres tóti piacon.  

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!