Bajnokok nyomában

2 órája

Az olimpikon Rasovszky Kristóffal és Kiss Balázzsal beszélgetett Ovádi Péter kormánybiztos (képgaléria)

Bajnokok nyomában címmel a két olimpikon: a veszprémi Kiss Balázs atléta, kalapácsvető és Rasovszky Kristóffal, a nyíltvízi úszás bajnoka beszél élményeikről Ovádi Péter kormánybiztossal. A két olimpikon atlantai és párizsi győzelmét idézte fel.

Kovács Erika

A két olimpikont példásnak nevezte Ovádi Péter kormánybiztos.

Két olimpikon:  Kiss Balázs és Rasovszky Kristóf beszélgetett Ovádi Péter kormánybiztossal
Két olimpikon: Kiss Balázzsal és Rasovszky Kristóffal beszélgetett Ovádi Péter kormánybiztos 
Fotó: Nagy Lajos

Kiss Balázs, a 28 évvel ezelőtti atlantai olimpia kalapácsvető aranyérmese és Rasovszky Kristóf, a közelmúltbeli párizsi olimpia Szajnában megrendezett nyíltvízi úszásának győztese a kormánybiztos érdeklődésére egyebek mellett felidézte, nagyon sokat jelentett nekik az, hogy szülővárosukból, Veszprémből indulhattak, mert a város biztonságot adott, mindenben segítette, támogatta őket, kitűnő körülmények vették őket körül. Legszebb élményeik, emlékeik is idekötik őket.

Az olimpikon Kiss Balázs és Rasovszky Kristóf sokat köszönhetnek Veszprémnek

Azt mondták, sokat köszönhetnek nevelőedzőiknek, illetve későbbi edzőiknek is. - Az ember nem készül olimpikonnak, egyszerűn beszippantja a sport, a flow érzés, ami kíséri az edzéseket, a versenyeket, a küzdelmeket, a sikereket és a kudarcokat is, fogalmaztak. Utaltak rá, a győzelemtől nem érezték magukat különbnek másoknál, a szerénység és alázat alapvető tulajdonságnak tartják, amelyek nagyon fontosak abban, hogy az ember adott területen, illetve sportágban a legjobb legyen. Mások sikerének pedig kifejezetten örülnek. - Épp ideje volt, hogy 28 év után újra legyen olimpikonja Veszprémnek. Az élsport fájdalmas dolog, de az még jobban fáj, ha átlagosan kell élni, ezért érdemes megtalálni a különbséget, mondta jókedvűen Kiss Balázs, aki Kristóffal együtt rendkívül természetesen, őszintén válaszolt Ovádi Péter kormánybiztos kérdéseire.

Kiss Balázs arról is rendkívül szerényen beszélt, hogy Veszprém olimpiai bajnokaként, első magyarként bekerült az amerikai egyetemi atlétikai Hírességek Csarnokába. Az Egyesült Államok Atlétika Edzőinek Szövetsége közleménye szerint a veszprémi születésű sportoló a Dél-Kalifornia Egyetem színeiben 1993 és 1996 között verhetetlen volt, zsinórban négyszer nyert országos bajnoki címet – ő volt a negyedik, aki egy számban meg tudta ezt csinálni. Az olimpikonok arról is beszéltek, egy közösségben az a lényeg, „mennyire vagy jó srác”, más nem számít. Utaltak rá, a rendszeres mozgás rendkívül fontos az ember életében, a legjobb stresszűző. - Ha azt teszed, amit szívesen végzel, az boldoggá tesz. Sikert, eredményt csak így érhetsz el, összegezték pályájukat

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában