Tematikus tábor

2024.08.03. 07:00

Kalandos nyár a könyvtárban

A nagy sikerű Harry Potter-táborok után Kaland a könyvtárban címmel ismét tábort szervezett a pápai Jókai Mór Városi Könyvtár. A programokban gazdag hetet kirándulás, kerámiázás, langallókészítés is színesítette, a tábor résztvevői pedig Teóval, a terápiás kutyával is barátságot köthettek.

Haraszti Gábor

A tábor első napja az ismerkedésről szólt, a lelkes csapat bejárta a könyvtárat. Egy izgalmas, nyomozós kvíz segítségével megismerkedtek a könyvtár különböző helyiségeivel és szolgáltatásaival. Alig értek a végére, amikor megérkezett hozzájuk Dobó-Kocsis Gábor rendőr főhadnagy, kiemelt bűnmegelőzési főelőadó, akitől rengeteg hasznos információt tudtak meg a gyalogos és a kerékpáros közlekedés szabályairól. 

A közlekedés szabályaival ismerkedtek a táborozók
A közlekedés szabályaival ismerkedtek a táborozók
Fotó: Jókai Mór Városi Könyvtár

A második napon Pápakovácsi felé vette az irányt a csapat, ahol Reidmár Linda fazekas várta őket. Az árnyas udvarban kerámiacicát készítettek a fiatalok, akikre délután bringóhintózás várt az Esterházy-kastély udvarán. A hét közepén a gyerekek meg sem álltak a veszprémi Fenyves-malomig, ahol a házigazda, Tamás Péter malomrestaurátor fogadta őket. Bejárták a malmot, megtapasztalhatták, hogy milyen nehéz mesterségük volt a molnároknak. Daráltak, őröltek, mázsáltak, ezután dagasztottak és langallót készítettek.

Teót, a terápiás kutyát nagy szeretettel fogadták a tábor résztvevői
Teót, a terápiás kutyát nagy szeretettel fogadták a tábor résztvevői
Fotó: Jókai Mór Városi Könyvtár

A könyvtárba visszatérve a mesék kerültek a középpontba. Papírszínházi előadásokat hallgattak meg a gyerekek, majd könyvjelzőket készítettek. Sütő Szilvia kutyaterapeuta is a tábor vendége volt, aki Teó kutyáját hozta magával. A táborozók rengeteg hasznos információt kaptak a felelős állattartással kapcsolatban.
A kalandos nyár a könyvtárban íjászattal, népi játékokkal és egy interaktív zenés műsorral zárult.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában