Összeköti a gyermekeket

2024.08.22. 19:05

Koncz Zsófia államtitkár: Sikertörténet az Erzsébet-tábor

Sikertörténetnek nevezte az Erzsébet-tábort Koncz Zsófia, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára Zánkán sajtótájékoztatón augusztus 22-én, csütörtökön, amikor meglátogatta a tábor helyszíneit, illetve a gyermekeket.

Kovács Erika

– Rendkívül nagy hangsúlyt helyez a magyar kormány 2010 óta a családokra, fogalmazott Koncz Zsófia. Az államtitkár hozzátette, nemsokára kezdődik az iskola, így a kormány segít a többletköltségeknél is, így már a napokban kézhez kapják a családok például a szeptemberi családi pótlékot, a gyest, illetve a kormány továbbra is biztosítja az ingyenes tankönyveket, valamint az ingyenes és kedvezményes gyermekétkeztetést. 

Koncz Zsófia államtitkár és Hornyák Tibor alapítványi elnök tartott sajtótájékoztatót Zánkán, az Erzsébet-táborban csütörtökön 
Fotó: Szervezők/Erzsébet-tábor

Az államtitkár kiemelte, az Erzsébet-táborért mindössze ezer forintot kell fizetni fejenként, amelynek részeként mindenki szállást, teljes ellátást, programokat kap, valamint a résztvevők vasúton ingyen utazhatnak a táborokba. Koncz Zsófia kiemelte, a gyermekek az Erzsébet-táborban biztonságos körülmények között, fantasztikus és felújított környezetben, nagyon színes, élménydús, tartalmas programokon vehetnek részt itt a Balatonnál, amelyet az egyik legszebb természeti kincsünknek nevezett. 

– Arra is nagyon büszkék lehetünk, hogy a 2012-ben elindult Erzsébet-táborban már 1,4 millióan pihentek, és csak idén nyáron több mint 40 ezer táborozó érkezett. Az elmúlt időszakban 38 milliárd forintot költött a kormány ezekre a táborokra – fogalmazott az államtitkár, majd köszönettel szólt a kitűnő szervezésről, a dolgozók munkájáról, illetve az egyetemistákról, akik segítik a munkát. Elmondta még, az Erzsébet-tábor összeköti a gyermekeket, akik nem csak az anyaországból érkeznek ide, hiszen ezúttal is tartózkodnak itt Kárpátaljáról. 

A kulturális programok mellett nagy szerepet kap a sport és a hit. Hornyák Tibor, a táborokat működtető Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány elnöke köszönettel beszélt a kormányzat támogatásáról. Mint ismert, a Zánkai Erzsébet-táborban június 23. és augusztus 30. között, vasárnaptól péntekig gyermektáborok zajlanak egy időben mintegy háromezer táborozóval, hétvégente pedig családi táborokat szervez az említett alapítvány a helyszínen. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában