Hősök napja

2024.08.14. 14:00

Erzsébet tábor: Sikertörténet, pihenés, izgalmas programok, Balaton (képgaléria)

Sikertörténet az Erzsébet tábor – mondta Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke, a KDNP frakcióvezetője, volt honvédelmi miniszter Zánkán a Hősök napján az Erzsébet-táborban szerdán.

Kovács Erika

– Öröm látni, hogy sokan visszatérő vendégként érkeznek – fogalmazott Simicskó István. A Honvédelmi Sportszövetség elnöke hozzátette, hetente turnusonként 3000 gyermek érkezik a táborba. A gyermekeket rengeteg élmény várja, mint például sárkányhajózás, lövészet, szimulátorok. A táborozás nagy élmény mindannyiuk számára. 

Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

A szónok elmondta, hogy szerdánként tíz héten át a Hősök napja programsorozaton azok mutatkoznak be, akik a közösséget védelmezik, a magyar nemzetet szolgálják; mindez jelentős lehet a fiatalok pályaválasztásánál is, hiszen megismerhetik a megjelentek munkáját, életét. – Nagy öröm számunkra, hogy 2012 óta egymillió 400 ezer táborozó vett részt az Erzsébet-táborok tartalmas programjaiban, amely nagyon komoly kormányzati segítség. A munkát folytatni kell – fogalmazott az elnök, majd sikertörténetnek nevezte a táborokat. A sikerekhez hozzáteszi részét az általa vezetett sportszövetség is, mely 2017-ben alakult, és 560 tagszervezettel működik. Több mint 200 ezer emberhez érnek el programjaikkal, öt honvédelmi sportközpontot működtetnek, ahol táboroztatnak. – Örülünk annak, hogy a táboroztatással tehetünk gyermekeinkért, akik kulturált körülmények között pihenhetnek – hangsúlyozta.          

– Közösségben megélt élmények, teljes ellátás, biztonság – utalt a legfontosabbakra Darabánt Judit. Az Erzsébet-táborokat szervező Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány kommunikációs igazgatója aláhúzta, 2017 óta szervezik meg a hagyományos Hősök napját, amely évek óta a legkedveltebb programok között szerepel. A Hősök napja a zánkai és fonyódligeti táborhelyeken a Magyar Honvédség, a Honvédelmi Sportszövetség, a rendőrség, a tűzoltóság és katasztrófavédelem, az Országos Mentőszolgálat és a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága, valamint a Terrorelhárítási Központ, és 2024-ben először a Készenléti Rendőrség munkatársainak jelenlétével és interaktív bemutatóival szerdánként valósul meg. A programon a gyermekek közelebb kerülhetnek a rendvédelmi és egészségügyi szervek hivatásához, és játékos körülmények között bepillanthatnak munkájukba. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában