Közös program

2024.09.12. 13:00

Szüreti mulatság a Lesencéktől a Balatonig

Lesencetomaj, Lesencefalu, Lesenceistvánd, Balatonederics és Nemesvita közös programjára, szüreti mulatságára várnak minden kikapcsolódásra, szórakozásra vágyó érdeklődőt a hétvégén.

Szijártó János

A teljes hétvégét felölelő rendezvény 2024. szeptember 13-án, pénteken 17 órakor kezdődik a lesencetomaji művelődési házban, ahol Baritz Zsolt illusztrátor, festőművész Járatlan utakon című kiállítását nyitják meg.

Másnap, szombaton tartják a szüreti mulatság hivatalos megnyitóját 16.30-kor Lesencetomajon, a többi településről induló felvonulók beérkezése után. Ekkor köszönti a résztvevőket Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter, a térség országgyűlési képviselője, valamint a rendezők nevében Mészáros László, Lesencetomaj polgármestere. A folytatásban a színpadon Farkas Mihály gitárműsora, majd a helyi citerazenekar és énekkar szórakoztatja a közönséget, csakúgy mint a Batsányi Táncegyüttes, a monostorapáti Nagyikák tánca, a lesenceistvándi Margaréta Nyugdíjas Klub, a tűzzsonglőrök és Magyar Rózsa énekesnő. Az esti bulit DJ Kassai Balázs vezényli le. A gyerekekre is gondoltak a szervezők, így szombaton délután különböző gyerekjátékok és a mindig népszerű ugrálóvár áll a legifjabb korosztály rendelkezésére.

Vasárnap 8 órától az első alkalommal megnyitó Lesencetomaji Termelői Piac várja a látogatókat helyi települések termelőivel, kézműveseivel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában