Jótékonysági találkozó

2024.07.23. 20:00

Rock 'n' roll-életérzés Pápakovácsiban (képgaléria, videó)

A Black Jack's RC West Hungary első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal amerikai autós-motoros fesztivált rendezett Pápakovácsiban. A jótékonysági találkozó résztvevői a Pápakovácsi Mesevár Német Nemzetiségi Óvodának 209 400 forintot gyűjtöttek össze.

Haraszti Gábor

A szemerkélő eső sem szegte a kedvét a fesztivál vendégeinek, akik testközelből láthattak autó- és motorcsodákat. A Rockabilly MotoFest szervezői változatos programokkal készültek a Pápakovácsiba látogatóknak, például több neves zenekar is fellépett.

A fesztivál különlegessége egy 1953-as Buick volt
A fesztivál különlegessége egy 1953-as Buick volt 
Fotó: Haraszti Gábor

Az első banda a budapesti The Top Guyz! volt, őket a pápai tagokból álló RVX Surf Rockers-Rock Surfers követte, majd a rockabillyt, rhythm and bluest játszó győri Red Roosters lépett fel. Kora este a talpalávalót az idén 20. születésnapját ünneplő B'15 Truckabilly Trio húzta, a fesztivál utolsó fellépője egyenesen Franciaországból érkezett. A The Evil Teds vérbeli teddyboyzenét játszó banda megfordult Európa több országában, de Magyarországon először állt színpadra. A motorok szerelmesei tesztmotorozás keretében kipróbálhatták a Harley-Davidson legújabb modelljeit.

A Buick Eight egy darabka történelem

Orbán Ádám szervezőtől megtudtuk, korábban szerveztek már Győrben és Vácon is hasonló bulikat, Pápakovácsiban ez az első, teszt jellegű rendezvény volt, mely nagyon jól sikerült, így szinte biztosak lehetünk a folytatásban.

– A fesztivál autói közül kiemelnék egy 1953-as Buickot, ami már a Rákosi-rendszerben is az utakat rótta, egy darabka magyar történelem – mesélte a főszervező. – Az autó tulajdonosának, Pintér Ferencnek egy különdíjat is átadtunk, ezt választottuk meg a „legbitangabb” autónak. Nagyon sok szép két- és négykerekű érkezett hozzánk, nehéz is lett volna a legszebb autót vagy motort kiválasztani, de ez a Buick minden szempontból különlegességnek számít, nincs belőle még egy. Fontos, hogy a hétvége jótékony célt is szolgált, Juky és Angyalai kétszáz adag ételt készítettek, melyből közel 210 ezer forint gyűlt össze, amit a helyi óvodának ajánlottunk fel – tájékoztatott Orbán Ádám, aki elmondta, mind a fellépők, mind a vendégek, mind pedig a résztvevők részéről pozitív visszajelzéseket kaptak, így tervezik a jövő évi folytatást.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában