Utószezoni csobbanás

2024.09.06. 20:20

Már nem fizetősek a strandok a Balatonnál, szabadstrandként működnek tovább

Már nem kell fizetni azokon a strandokokon, ahol kasszák működtek nyáron, szeptember elsejétől ingyenesen látogathatóak a fürdőhelyek a Balatonnál. A szolgáltatások, például a mosdók üzemelnek, az éttermek, büfék közül több továbbra is nyitva van, tudtuk meg.

Kovács Erika

 Az Alsóörs községi strand szeptember 2-tól ingyenesen látogatható, közölte Molnár Katalin, a strand gondnoka. A fürdőhelyen valamennyi mosdó továbbra is nyitva marad, a büfék, éttermek nagy része szintén.

Már nem fizetősek a strandok a Balatonnál
Már nem fizetősek a strandok a Balatonnál
Fotó: Fülöp Ildikó / Napló

– Elsején volt utoljára fizetős a strand Csopakon, tudtuk meg Béndek Edit gondnoktól. Ezen a fürdőhelyen is lehet használni továbbra is a mosdókat, több étterem is nyitva tart még. Balatonakarattyán a Lido és a Bercsényi strand szeptember 2-tól ingyenes, csak hétvégén kérnek belépőt, amíg jó idő van. Információnk szerint ezen a hétvégén kell fizetni utoljára. A szolgáltatások továbbra is működnek. Balatonszepezden a Szepezdfürdő, a Központi és a Virius nevű strandok augusztus 26-ig voltak fizetősek, utána szabadstrandként működnek, összegzett Bíró Imre polgármester.

A szolgáltatások, például a mosdók üzemelnek, az éttermek, büfék közül több továbbra is nyitva van
A szolgáltatások, például a mosdók üzemelnek, az éttermek, büfék közül több továbbra is nyitva van
Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

– Balatonalmádiban május 24-től szeptember 1-jéig kellett fizetni a Wesselényi, a káptalanfüredi és a budatavai strandon, erről Dér András alpolgármester beszélt. A mosdók továbbra is nyitva vannak, étkezni is lehet, a budatavai fürdőhelynél egész évben nyitva marad az étterem. Balatonudvariban működik a központi, illetve a Fövenyesi strand, mindkettőben augusztus 26-án kértek utoljára belépőt, a mosdók, büfék továbbra is nyitva vannak, hangsúlyozta Sötét György polgármester. Varga Zoltántól, Zánka alpolgármesteréről megtudtuk, náluk a strandon szeptember 1-jétől már nem működik kassza, egy mosdó este hatig nyitva van, az éttermek, büfék pedig tetszőlegesen.

Egész évben, így a nyári szezonban is szabad strandként üzemel Balatonakarattyán a Gumirádli, Tihanyban a Gödrösi és a Somosi, Balatonkenesén az Alsóréti, Örvényesen pedig a Platán strand. Ezeken a helyeken a fürdőzés mellett a panorámában is lehet gyönyörködni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában