Ünnepélyesen átadták

2023.07.02. 18:03

Élesben üzemel a Jutasi Futókör

Újabb hatalmas veszprémi projekt ért célba: az Európa Kulturális Fővárosa 2023 program keretein belül ünnepélyesen átadták a 3278 méter hosszú Jutasi Futókört, amely 730 millió forintba került.

Juhász-Léhi István

Fotó: Benkő Péter

 

Ovádi Péter országgyűlési képviselő – aki maga is rendszeresen fut – kiemelte, Veszprém büszke lehet az új futókörre, hiszen, ha futásról van szó, akkor már megvan az az infrastruktúra a városban, amit használni tudnak a sportág szerelmesei. Beszélt arról is, hogyan ugyan a futásra egyéni sportként gondolunk, ám mégsem az, hiszen közösségi élmény. Természetesen szólt a vármegyeszékhely két klubjáról, amelyek nagyon sokat tesznek azért, hogy még többen megtanulják és megszeressék ezt a sportot. Ehhez ad hozzá a futókör.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere a Deák Ferenc Általános Iskola előtti parkban rendezett átadón elmondta, amikor az Európa Kulturális Fővárosa programról beszélünk, akkor az egyik fő üzenet az, hogy akkor lesz sikeres, ha a veszprémiek élnek vele. Ha használjuk, birtokba vesszük, a civil életünket színesebbé teszik a programok. Szerinte ez igaz a futókör átadására is, hiszen az infrastrukturális beruházás közösséget épít a lakótelepen. Hangsúlyozta, a munkába bevonták az itt élőket, így a helyiek találták ki, hogy hol legyen pad, vagy kell-e ivókút a játszótér mellé. 

Huszti László, a VEB2023 projektmenedzsere visszautalt a két évvel ezelőtt indult közösségi tervezési folyamatra, amikor találkoztak az itt lakókkal, és megkérdezték, szeretnének-e a futókör mentén padokat, játszóteret. Kiemelte, az Agora Veszprém Kulturális Központ volt a partnerük a megvalósítás folyamán, az intézménnyel dolgoznak a Jutasi úti lakótelepi projekten.

A közös ünnepélyes futás előtt ismertették a megfelelő pályahasználatot, kérték, hogy az érzékeny burkolatú futópályát futásra és sétára használja mindenki. Majd jöhetett a futás: a VEDAC és az SVSE sportolói mellett, pontosabban velük indult a körnek Kéri Bianka és Szögi István, a két olimpikon és Ovádi Péter országgyűlési képviselő. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában