Labdarúgás

5 órája

Otthon tartaná az Ajka a pontokat

Az FC Ajka hazai pályán fogadja a Budafoki MTE együttesét a labdarúgó NB II 7. fordulójában. A bakonyiak hét, a budafokiak nyolc ponttal rendelkeznek a bajnokságban.

Balogh Dávid

Az FC Ajka együttese nem kapott el jó rajtot az NB II-ben, azonban idővel rendeződtek a sorok, és egy döntetlen után két győzelmet ünnepelhettek. A legutóbbi fordulóban, drámai végjátékot követően a hajrában kaptak ki a Vasas ellen 3-2-re. Így nem sikerült meglepnie Schindler Szabolcs vezetőedzőnek a volt csapatát. A bakonyiak számára az első fordulókban komoly gondok okozott a gólszerzés, azonban a 4. fordulóban a támadók is megtáltosodtak, és az utóbbi három mérkőzésen hétszer voltak eredményesek. Csizmadia Zoltánék jelenleg hét ponttal a 12. helyen állnak a bajnokságban.

Nem vár könnyű összecsapás a zöld mezesekre 
 Archív fotó: Nagy Lajos

A Budafoki MTE hat fordulót követően nyolc ponttal a 10. helyen tartózkodik. A fővárosiaknál sem indult remekül a szezon, a 4. fordulóban 5-0-ra kaptak ki a Kazincbarcikától, mely következtében távozott Dajka László vezetőedző.

A hétvégén mind a két együttes érdekelt volt a MOL Magyar Kupa 3. körében. Az ajkaiak nagy csata után az NB III-as Nagykanizsát búcsúztatták, míg a BMTE a Fradival mérkőzött meg, és esett ki 3-0-val. A hazaiaknál megbízott vezetőedzőként Nikházi Márk foglalt helyet, információink szerint vasárnap is ő ül a kispadra.

A felek eddig 12 alkalommal találkoztak a bajnokságban egymással. Legelőször 1989 októberében, akkor az Ajkai Hungalu SK 4-0-ra győzött. Érdekesség hogy a Budafok Ajkán még soha nem nyert.

Gólarányokat tekintve 22-11 a zöld-fehérek javára. Legutóbb februárban nézhettek farkasszemet egymással a csapatok, akkor 3-1-es sikert ünnepelhettek Schindler Szabolcsék.

Az FC Ajka-Budafoki MTE bajnoki mérkőzés vasárnap 17 órakor kezdődik az Ajka Városi Sportcentrumban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!