Sport

2010.04.01. 14:47

Harminckét úszó érem

Veszprém - Székesfehérváron rendezte meg a Magyar Parasport Szövetség az idei úszóbajnokságot. A mezőnyben az értelmi sérült résztvevők mellett látássérült és mozgáskorlátozott sportolók is rajthoz álltak.

Novothny Ottó

A Veszprémi Szivárvány Integrált SE tizenkét sportolót indított a vetélkedőn, akiket File István edző készített fel az erőpróbákra.

A veszprémiek nagyszerűen szerepeltek, hiszen harminckét érmet szereztek a különböző számokban. Tizenegy arany-, ugyanennyi ezüst- és tíz bronzmedál volt a termésük.

A dobogó legmagasabb fokára állhatott fel Gulyás Gergő (négy számban győzött), Táncsics Borbála (háromszor nyert), Varga Zsuzsa (két alkalommal lett első), illetve a 4x50-es vegyesváltó (Szarvas Dávid, Szőke László, Gulyás, Nagy Antal), valamint a 4x50-es gyorsváltó (Szarvas, Nagy, Kobán György, Gulyás).

Második helyen végzett Gulyás (két számban), Szarvas (háromszor), Nagy (kétszer), Szőke (szintén kétszer) és Veres Szabolcs, Varga Zsuzsa.

Harmadik helyen zárt Varga, Szarvas (három bronzérmet érdemelt ki), Nagy (kettő bronz), Földházi Attila (két harmadik helyezés), Veres és a 4x50 méteres gyorsváltó Szőke, Veres, Görbe József, Földházi összetételben.

File István elmondta: külön öröm volt számára, hogy vegyesváltóban kizárólag a Kozmutza Flóra iskola diákjai alkottak egy csapatot.Közülük ketten a felnőtt korosztály bajnoki címét is megszerezték.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!