Telekom Veszprém

2015.10.23. 12:55

Párizs megér egy misét - Ki lesz a csoportelső vasárnap?

Veszprém – Mindössze egyetlen pont választja el egymástól a listavezető MVM Veszprémet és az üldöző Paris Saint Germaint (PSG) a férfi kézilabda Bajnokok Ligája A csoportjában. Kettejük vasárnapi találkozója azonban nemcsak ezért érdekes.

B. Virág Rita

A veszprémi BL csoportban a francia bajnok ugyan jelenleg második helyen áll, 8 ponttal, ám ettől függetlenül igazi fekete ló ebben a nyolcasban.

A jelenleg a világ legjobbjának tartott Nikola Karabaticot, vagy a gólvágó dánt, Mikkel Hansent is a soraiban tudó PSG valóban remek kis társaság a nevek alapján, azonban arról, hogy milyen csapat, mennyire állt össze és milyen egységes, csak keveset tudhatunk.

Zvonimir Serdarusic szakvezető keze alatt döcögve kezdték az évet a franciák, ki is kaptak Flensburgban (39:32), ám azóta magukra találtak és előbb megverték a Plockot (29:24), idegenben a Besiktast (30:40), otthon elpáholták a Zágrábot (34:23), Celjében pedig remek hajrával győztek (30:32).

Az eredmények dacára azonban a vasárnapi, Veszprém elleni derbi lesz az első igazi erőmérő a PSG számára. nemcsak azért, mert a BL egyetlen veretlen együttesét látja vendégül, hanem azért is, mert végre kiderül, az igazán nagyok ellen, mire képes.

És ezzel meg is érkeztünk az összecsapás másik főszereplőjéhez, az MVM Veszprémhez. Javier Sabaté alakulatát joggal emlegetik a BL egyik favoritjaként – bár tegyük hozzá, május még nagyon messze van. A Veszprém ugyanis hétről, hétre bizonyítja, minden nehézség, sérülés dacára bárkivel képes felvenni a versenyt. Legutóbb például egy kiváló színvonalú csatában a Kielt fektette két vállra a fantasztikus Gulyás Péter és Mirko Alilovic vezérletével (29:27).

A statisztikák is a bakonyiak mellett szólnak. Az elmúlt két évben mindannyiszor a legjobb nyolc között mérték össze erejüket a franciákkal és mind a kétszer a Veszprém jutott tovább a Final Fourba. Két éve kettős győzelemmel (26:28, 26:31), tavaly pedig a párizsi 24:24-es döntetlen után az MVM hazai pályán 34:28-cal verekedte be magát a kölni négyes döntőbe.

A tavalyi BL-döntős továbbra sem számíthat csapatkapitányára, Nagy Lászlóra, és a másik balkezes lövőjére, Christian Zeitzra. Jól tudjuk azonban, Gulyás Péter mire képes és még nem beszéltünk a többi nagyágyúról: Momir Ilicről, vagy az eddig még jó játékkal adós, Aron Palmarssonról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!