Hét feladat a modernitás jegyében

2024.05.13. 13:00

Pünkösdi királyság egy évig

A pünkösdi királyi címért versenyeztek Ajkán a Csikólegelőért Egyesület rendezvényén részt vevők a napokban.

Tisler Anna

Pethő Anita, a szervező egyesület elnöke köszöntőjében elmondta, hogy a versenyt az idén rendezték meg először, de a nagy érdeklődést látva bizonyára hagyománnyá válik. 

Pünkösdi királyság versenyt tartott a Csikólegelőért Egyesület a közösségi téren 
Fotó: Gyarmati László

A hét feladatot a pünkösdi ünnepkör hagyományaihoz kapcsolódva a modernitás jegyében állították össze. A csapatok tagjai végigmentek a mezítlábas ösvényen, használták a fitneszpark eszközeit, majd pingpong labdákat dobáltak egy körbe. A feladatok a ló ellátását szimbolizálták. A parkot tavaly avatták fel, az eszközök és a fitneszpark pályázati forrásból, a kiülő az Ajka 60 versenyen nyert 18 millió forintból készült el.  Horváth József alpolgármester elmondta, hogy a park a kertváros egyik szép területe, a csikószobor látványa művészi élményt nyújt. A kiülő a közösségnek és annak vezetőjének köszönhető. Az egyesületnek klubhelyisége is van, ahol gyakran tartanak programokat. Megszervezik az életüket, létrejött egy jó közösség a városrészben. 

A pünkösdi királyválasztó délutánra a sok helyi érdeklődő mellett más városrészekből is érkeztek. A főzőversenyen három csapat mérte össze tudását. Első helyen végzett Csingervölgy csapata, második lett Bódé, harmadik Csikólegelő. A pünkösdi király a Szendvics csapat és tagjai, négy középiskolás fiatal lett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában