Vidám program a Zöldikékben

2024.05.13. 12:00

Egykori dolgozókkal ünnepeltek

Az Ajka Városi Óvoda fennállásának 20. évfordulója alkalmából szervezett ünnepi hét keretében a Zöldikék intézményegység közössége a napokban meghívta a nyugállományban lévő korábbi dolgozóit egy vidám programra.

Tisler Anna

Dorner László alpolgármester az önkormányzat nevében köszöntötte a megjelenteket, Marton Lívia igazgatóhelyettest, az óvodásokat, óvodapedagógusokat, dajkákat, pedagógiai asszisztenseket, szülőket, nagyszülőket. 

A kisgyermekek néptánccal is készültek
Fotó: Tisler Anna

Az alpolgármester elmondta, hogy a Zöldikékben a szakma és a szülők által visszaigazoltan kiváló pedagógiai munka folyik. Az óvodapedagógusok szakmailag jól képzettek, elhivatottak, munkájukra igényesek, a gyermekek jól érzik magukat az óvodában. Az intézmény a legszebb és legideálisabb környezetben van a kisgyermekek neveléséhez. A szülők és az önkormányzat bízik az óvodában, és biztosítja az eredményes munkához való feltételeket. Az alpolgármester, mint a városrész önkormányzati képviselője elmondta, hogy külön köszönet jár a szülőknek, az óvodai közösségnek, hogy évek óta részt vesznek a bányásztelepi városrész közösségi rendezvényein, így a dió napján, a karácsonyi és húsvéti programokon. Dorner László a saját és cége, a Dorner öntöde nevében, az elmúlt évek közös munkájának elismeréseként megajándékozta az óvoda közösségét. Marton Lívia ünnepi köszöntőjében elmondta, hogy emlékezni a 20. évfordulón örömteli és nehéz feladat. Járják azt az utat, amelyen az elődök elindultak, ugyanakkor elvárás, hogy megfeleljenek a mai kor pedagógiai követelményeinek, óvodai nevelési elvárásoknak. 

Az elmúlt évtizedekben az óvoda más arculatot öltött, és a gyorsan változó világ követelményeihez az egyre nagyobb kihívás ellenére is sikerült alkalmazkodnia. Folyamatosan meg kell újulni, új pedagógiai módszereket kell bevezetni, szeretetteljes légkörben biztosítani a fejlődést és a boldog óvodás éveket, emelte ki az igazgatóhelyettes. A köszöntőket műsor követte. Az egykori óvodás, Virág János gitározott. Az utolsó,  Tavaszi szél vizet áraszt című dalt a csoportok és a jelenlévők  közösen énekelték gitárkísérettel. A Táltos tehetségpont tagjai néptáncoltak Erdősi-Török Dóra, majd az angol csoportosok énekeltek Székely-Krózser Judit óvodapedagógus vezetésével. 

Az egykori dolgozókat Marton Lívia köszöntötte, majd megvendégelte őket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában