Kézilabda

2015.10.17. 15:16

A veszprémi gladiátorok két vállra fektették a német bajnokot

Veszprém – Az idei évad egyik legjobb meccsét játszotta az MVM Veszprém férfi kézilabda együttese a német THW Kiel ellen a Bajnokok Ligájában. Színvonalas csata, gigászi küzdelem, két gólos siker.

B. Virág Rita

MVM Veszprém-THW Kiel 29:27 (17:15)

Veszprém, 5000 néző. V.: Lopez, Ramirez (spanyolok). MVM Veszprém: Mikler –, MARGUC 4, GULYÁS 5, Palmarsson 1, NILSSON 4, Ilic 5 (1), Iváncsik 1. Csere: ALILOVIC (kapus), Schuch, Terzic, SULIC 3, Sliskovic 2, Ugalde 2, Chema 2. Edző: Javier Sabate. THW Kiel: LANDIN – Ekberg 1, Weinhold, TOFT HANSEN 2, Dissinger 5, DUVNJAK 7, Dahmke 3. Csere: VUJIN 4, CANELLAS 4 (3), Sprenger 2, Oprea. Edző: Alfred Gislason.

Kiállítások: 10, ill. 12 perc.

Hétméteresek: 1/1, ill. 3/3.

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája csúcsrangadóján a hazaiaknál ismét a kispadon, másodpedzőként kapott szerepet Nagy László csapatkapitány, aki kéztörés miatt nem játszhatott. Christain Zeitz sem állt Javier Sabate edző rendelkezésére, a két balkezes hiányzása miatt másodszor nevezték a csapatba a fiatal Varjú Martint.

A bevonuláskor a szokásos fantasztikus hangulat fogadta a küzdő feleket, viszont az exveszprémi Marko Vujint nagyon kifütyülték.

Marguc remek góljával indult a rangadó, majd Canellas hetesből egyenlített. Nilsson találta magát üresen a hatoson, amit ki is használt, ám Dissinger sem sokat teketóriázott (5. perc: 2:2).

Palmarsson bombáját Ilic kiállítása követte, de ha ez még nem lett volna elég, Sulic megmozdulása után újabb büntetőt kaptak a németek, amit Canellas magabiztosan értékesített.

A nézők elképesztő nyomás alatt tartották a vendégeket és a játékvezetőket is, Dahmke azonban így is gólt szerzett.

A félidő derekához közeledve többek között Dissinger négy góljával 7:5-re meglépett a Kiel. A német bajnok nyitott védekezési formációja nem ízlett a hazaiaknak. Nilssonnak sikerült a szépítés, azonban Weinhold kiállítását nem tudta kihasználni az MVM, Ekberg állította vissza a különbséget (6:8).

Jól védekezett Kiel, ám az újabb emberelőnyben Gulyás már nem hibázott, sőt Alilovic védése után Marguc találatával ismét egyenlőt mutatott az eredményjelző (20. perc: 9:9).

Marguc vette vissza a vezetést övéinek, Vujin duplájával viszont ismét a Kiel ment elöl. Chema a legjobbkor cikázott be a kapuig. Alilovic magabiztossága nagyon sokat ért, főleg, hogy a támadó szekció is jól tette a dolgát: előbb Sliskovic, majd Ilic mattolta Landint (29. perc: 15:13). Csak pillanatokig tartott az öröm, mert Toft Hansen megszerezte első találatát. Alilovic villant újra, Chema pedig megállíthatatlanul robogott (16:14). Toft Hansen megint betalált, a félidő Ilic elképesztő bombájával ért véget.

Mindkét kapus elkapta a fonalat a második játékrész elején, hosszú percekig csak Sulic volt eredményes. Dahmke törte meg a rossz sorozatot és ezzel 18:16-ra alakult az állás. Sulic harcolt ki emberelőnyt, aztán egy remek blokk után Terzicet is kiküldték a padra.

Ment az adok kapok mindkét oldalon, Alilovic és Landin is remek napot fogott ki. Sulic harcolt ki hetest, amit Ilic biztosan értékesített (40. perc: 20:18).

Újra Sulic került a középpontba, ezúttal kiállítása miatt. A társak azonban kibekkelték a hátrányt, ráadásként Ilic átlövésével először mutatott háromgólos veszprémi előnyt a tábla (45. perc: 21:18). Duvnjak találatára Ilic válaszolt és Gislason edző időkérésre szánta el magát (46. perc: 22:19).

Parádés volt a hangulat a Veszprém Arénában, s a küzdelemre, a színvonalra sem lehetett panasz.

Két elrontott veszprémi támadás után azonban ismét szoros lett (50. perc: 22:21). Ilicet másodszor szórták ki, Weinhold kiállításával viszont kiegyenlítődött a létszám. Gulyás góljaival tartotta minimális előnyét a Veszprém. Az 53. percben Sprenger ziccerével újra egyenlő lett, nagyon kellett Sabate mester időkérése (24:24).

Eladott labda után Vujin vette be Alilovic kapuját (24:25), de a szurkolók egy pillanatra sem eresztették el kedvenceik kezeit. Sprenger két perce nagy lehetőséget adott a magyar bajnoknak: Nilsson egyenlített is (56. perc: 25:25).

Közeledtünk a végéhez, Gulyás azonban hidegvérét megőrizve lőtt a német kapuba, 26:25. Elképesztő izgalmak szemtanúi lehettünk, ekkor már minden néző állva buzdította a házigazdákat. A horvát klasszis, Duvnjak rendíthetetlenül ment előre, de a nagy szívvel küzdő Veszprém és a zseniális Alilovic nem akarta kiengedni kezéből a győzelmet. Marguc, majd Nilsson is tovább növelte góljai számát (59. perc: 28:26). Ilic egy perccel a vége előtt megkapta harmadik kiállítását is. Véget ért Ugalde vesszőfutása is, a spanyol szélső a Besiktas meccs óta csak kereste önmagát, ám az utolsó másodpercekben nem hibázott és ezzel a Veszprém bebiztosította sikerét (29:27).

Nagyszerű győzelmet könyvelhetett az MVM Veszprém, és megőrizte az A csoportban első helyét. A sikerrel Javier Sabate edző továbbra is veretlen a csapattal.

Nyilatkozatok

Javier Sabate: - Mindkét csapatnál meghatározó egyéniségek hiányoztak, de ez nem lehet kifogás. Ugyanúgy megnyerhette volna ezt a meccset a Kiel, mint mi. Úgy vélem, főleg támadásban játszottunk jól, de a védekezésünkkel is elégedett lehetek, nem tudtak minket a németek leindítani és ez kulcsfontosságú volt ezen a találkozón.

Christian Zeitz: - Az első félidőben nem igazán állt össze a védekezésünk, a Kiel könnyű gólokat szerzett. A másodikban feljavult a játékunk, és egy nagyon izgatott, ideges találkozón sikerült fontos győzelmet aratnunk. Jómagam is rettentően izgultam a lelátón, de végül sikerült megszerezni a két pontot, aminek nagyon örülünk.

Alfred Gislason: - Nagyon érdekes mérkőzést láthattunk, ami rendkívül szoros volt. Nagy erőfeszítéseket tettünk, hogy ledolgozzuk a hátrányunkat, és ez az utolsó tíz percben sikerült is, hiszen három gólról visszajöttünk, ezért különösen büszke vagyok a csapatomra. A Veszprém bebizonyította, hogy fantasztikus csapat annak ellenére, hogy több meghatározó embere is sérült. Szólnom kell még a csodálatos atmoszféráról is, nagyon jó volt itt játszani.

Christian Sprenger: - Egy pontért utaztunk Veszprémbe, sajnáljuk, hogy ez nem sikerült. Tovább kell haladnunk az úton, de még van mit javítani a játékunkon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!