Kézilabda

3 órája

BKSE: tudják, nehéz dolguk lesz

Első olvasatra nagy falatnak tűnhet a Balatonfüredi KSE-nek, hogy október 12-én (szombat, 18 óra) idegenben mattolja az FTC-Green Collectet, de ha sikerülne továbbvinniük az előző körben mutatott formájukat, nehéz feladat elé állítanák az esélyesebb zöld-fehéreket.

Király Ferenc

A NEKA ellen nyújtott teljesítmény biztató volt a fürediektől Fotó: Nagy Lajos

A ferencvárosiak az ötödik forduló előtt úgy foglalják el a negyedik helyet, hogy csak három fellépésen vannak túl: a rajton kikaptak a Carbonex-Komlótól (29-30), majd pompás műsort előadva legyőzték a MOL Tatabányát (41-33) és a Dabas KC-t is felülmúlták (35-32). A Borbély Ádám, Nagy Bence, Győri Mátyás, Lékai Máté és Ancsin Gábor nevével fémjelzett együttes minden bizonnyal évadbeli harmadik diadalára készül. Ha jó formát fognak ki, látványos attakokkal képesek szolgálni, miként az is nagy erényük, hogy a kispadjukról remek képességű sportolók küldhetők a pályára, így rendszerint jól bírják a hatvan perceket.

A tópartiaknak nem lesz könnyű kicsavarni a kezükből a csata irányítását, azt Lékaiék nem is engednék ki, de ha a tabellán két győzelemmel és két vereséggel a hatodik helyen álló gárda úgy teljesít, mint legutóbb a NEKA ellen, akkor bármi megtörténhet. Az akadémisták elleni gálán gond nélkül gyűjtötték be a pontokat (40-24), pazar produkcióval szolgáltak, miközben elől és hátul is taktikusak voltak, Deményi kapus szenzációsan védett. Mivel az akkori kézilabdájuk igazán magas szintet képviselt, a veszprémiek és a szegediek kivételével szinte mindenki ellen lehet sanszuk. Az ősszel eddig a Denis Vasilev, Tim Rozman, Hornyák Péter, Németh Balázs és Deményi Xavér által tolt, jól felkészített fürediek csak akkor állhatnak helyt, tarthatják jól magukat, ha hatástalanítják a mostanság hullámzó Fradi erősségeit. Fő feladatuk a védelmük stabilizálása lesz, a betörések és bejátszások megakadályozása, de emellett az is szükségeltetik, hogy a kritikus helyzetekben jó döntéseket hozzanak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában