Direct One

2 órája

Egy lázadó tinédzser a XIX.- századból

A minisorozat teljesen új, innovatív stílust teremt, amely Martin Douba és a magyar Győri Márk operatőröknek köszönhetően kiemeli a kortárs minőségi televíziós sorozatgyártás trendjeit.

MW

A nemzet lánya egy olyan történelmi sorozat, amely a kor fiatal nemzedékének felnőtté válásával foglalkozik, annak minden problémájával együtt. A híres 19. századi cseh író, politikus és mártír, Karel Havlíček Borovský lányának, Zdeňka Havlíčkovának tragikus történetében a főszereplőt Antonie Formanová cseh színésznő alakítja.

 A nemzet lánya a női emancipáció témájával foglalkozik, de egyben egy olyan történet is, amely egy társadalmi ideál mesterséges megteremtéséről szól.

A történet szálait a háttérből egy csoport idős politikus, parlamenti képviselő mozgatta, akik ugyanazzal a beleéléssel és magabiztossággal döntöttek a cseh nemzet sorsáról, mint a lázadó tinédzser szerelmi életéről. 

A fiatal nő egyik napról a másikra a tömegek kedvencéből nemzetárulóvá és szajhává válik, majd fülig szerelmes lesz az osztrák hadsereg lengyel tisztjébe.

 A kérdés már csak az, 

vajon sikerül-e Zdeňkának követnie szerelmét, vagy enged a körülötte lévők nyomásának, és feleségül megy egy jó cseh családból származó unalmas földbirtokoshoz? 

A hatrészes minisorozat, amelyről már Kovács Gyopár is kifejtette a véleményét, Matěj Chlupáček és Cristina Groșan rendezésében készült, és idehaza a Direct One platformján elérhetők a legfrissebb részek. A minisorozat teljesen új, innovatív stílust teremt, amely Martin Douba és a magyar Győri Márk operatőröknek köszönhetően kiemeli a kortárs minőségi televíziós sorozatgyártás trendjeit.

A magyar közönség számára a Direct One kínálatában elérhető. A Direct Now alkalmazásban a teljes sorozat a premiert követően bárhol és bármikor streamelhető, hiszen az app mobiltelefonra, tabletre, okostévére is letölthető, sőt a műsorok laptopon böngészőből is nézhetők. Fontos tudni, hogy a Direct Now alkalmazás a Direct One előfizetőknek ingyenesen elérhető, letölthető.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!