Új polgármester és alpolgármester

2 órája

Megalakult a pápai képviselő-testület

Megtartották Pápa Város Önkormányzata képviselő-testületének alakuló ülését. Az értekezleten megválasztották a város új alpolgármesterét, Vadász Krisztinát, illetve a képviselő-testület bizottságai tagjait is.

Haraszti Gábor

Az alakuló ülés zenei és irodalmi összeállítással kezdődött a Pápai Musical Stúdió művészeinek előadásában, majd Móczár Bence előadásában Mikola Klára Mese a két testvérről című meséjét hallgatták meg a jelenlévők. Ezt követően Grőber Attila megválasztott polgármester a képviselő-testület előtt letette polgármesteri esküjét. 

Megtartották Pápa Város Önkormányzatának képviselő-testülete alakuló ülését.
Tizennégy tagból áll a pápai képviselő-testület
Fotó: Haraszti Gábor

A bizalom drága áru, hangzott el a képviselő-testületi ülésen

A városvezető rámutatott, önkormányzati választáson ilyen magas részvételi arány soha nem volt a rendszerváltás óta Pápán, a választópolgárok több mint 59 százaléka járult urnához.

– Az üzenet egyértelmű: a leendő polgármesternek az egész város polgármesterének kell lennie, úgy látom, hogy a városvezető felé bizalommal vannak a pápaiak – emelte ki Grőber Attila. – A bizalom drága áru. Mi vagyunk azok, akik meghatározzák Pápa közéletét, jelenkori történelmét. Nemcsak tetteinkkel, hanem azzal az értékrenddel, emberi habitussal, ahogy ebben a városban élünk. Mi nem a hatalom birtokosai vagyunk, hanem a választópolgárok szolgái, segítői. Ők rendelkeznek a hatalommal, mi ezt csak szolgáljuk. Biztosan lesznek köztünk viták, de az emberi kapcsolatainkat és az önazonosságunkat meg kell őriznünk – mondta ünnepi beszédében Grőber Attila, majd a képviselő-testület tagjai is letették az esküt. A testület a szervezeti és működési szabályzat módosítását követően Grőber Attila javaslatára titkos szavazással megválasztotta a város új alpolgármesterét, Vadász Krisztinát.

Vadász Krisztina Pápa új alpolgármestere
Fotó: Haraszti Gábor

– Olyan alpolgármestere szeretnék lenni gyönyörű városunknak, aki érti és megérti a polgárait, aki a felmerülő problémákat igyekszik orvosolni, aki meghallgatja és elfogadja a jogos kritikát, aki nem tesz különbséget polgár és polgár között, hanem minden pápait képvisel és aki az itt élőkkel szeretné építeni a várost – fogalmazott beszédében Vadász Krisztina.

Áldozó Tamás korábbi polgármester mostantól képviselőként dolgozik a városért
Fotó: Haraszti Gábor

Az ülés további részében a polgármester és az alpolgármester illetményéről és költségtérítéséről döntöttek a városatyák, majd döntés született az Ügyrendi és Összeférhetetlenségi Bizottság, a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság, a Humánerőforrás és Kulturális Bizottság, valamint a Városüzemeltetési és Fenntarthatósági Bizottság elnökének és tagjainak személyéről.

A pápai képviselő-testület tagjai: Grőber Attila, Vadász Krisztina, Kovács József, Soós Imre, Süle Zsolt, Vonnák Andrea (Élhető, Gyarapodó Városért Egyesület, Demokratikus Koalíció, Jobbik–Konzervatívok, LMP–Magyarország Zöld Pártja, Magyar Szocialista Párt, Momentum Mozgalom, Párbeszéd – A Zöldek Pártja), Marton Sándor (Mi Hazánk), Áldozó Tamás, Unger Tamás, Töreki-Vörös Ibolya, Bakos László, Venczel Csaba, Guias János Zsolt, Zsegraics Gyula (Fidesz–KDNP).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában