Veol podcast

2024.07.20. 11:50

Balatonfüredre látogat a Ferencváros focicsapata

Száz esztendős a balatonfüredi labdarúgás, a jubileumot idén egész évben ünneplik a városban. A Veol Sportpodcast vendége a programsorozat egyik kezdeményezője, szervezője és motorja, Sebők Lajos.

Horváth Gábor

Sebők Lajos a nyár elején tartott balatonfüredi könyvbemutatón

Fotó: szervezők/Szente Benjámin

A balatonfüredi focijubileum kapcsán korábban vendégünk volt már a Balaton-parti város legeredményesebb labdarúgóedzője, Steierlein István.

Ezúttal a Balatonfüredi FC technikai vezetőjével beszélgetünk. Sebők Lajosnak elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy az elmúlt 100 évet méltóképpen ünneplik a városban. A programok között akadt már kiállítás, könyvbemutató és öregfiúk gálameccs is, a sorozat koronája viszont kétségkívül a Ferencváros NB I-es labdarúgócsapatának füredi látogatása lesz szeptemberben.

Sebők Lajos elmesélte, hogy történt az emlékév előkészítése és megvalósítása, miként fogadták a könyvet a városban, milyen események várhatóak még, illetve hogyan alakították ki a Balatonfüredi Labdarúgás Legendái listát, amely 20 nevet tartalmaz.

 

A Balatonfüredi Labdarúgás Legendái

Élő személyek:

- Tálos Imre

- Magyar Miklós

- Szűcs Károly

- Kiss István

- Burka Tibor

- id. Makó István

- Kelemen István

- Steierlein István

- Rózsa Lajos

- Szalai Tibor

 

Elhunyt személyek:

- Brinzey Aurél

- Pataky Győző

- Hochstein Ferenc

- Puskás Ferenc

- Tujner Béla

- Ruzsinszky Attila

- Arany János

- Filipovits István

- Cseh Sándor

- Bendes Lajos

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában