2 órája
A kenyér lelke és a szeretet (képgaléria)
Liszt, víz, só - és egyetlen adalékanyag: a szeretet. Ennyi kell a jó kenyérhez. Persze azért ez nem ilyen egyszerű, hiszen a kiváló minőségű alapanyagok mellett ismerni kell a technológiát is, rá kell szánni az időt, hogy tökéletes legyen a kenyér tésztája, s éltetni a kovászt.
Munkában a "Péklány"
Fotó: Szabó Miklós
Zeliska Orsolya - vagy ahogy a legtöbben ismerik, a Péklány - azt vallja, hogy a kenyér lelke a kovász. Ez a vízből és lisztből álló élő anyag természetes módon ízesíti, tartósítja legalapvetőbb élelmiszerünket. Éltetni kell a kovászt, mely úgy hálálja meg a gondoskodást, hogy számtalan áldásos hatását élvezhetjük.
A kenyér titka
A jó kenyérhez nem kell más, mint liszt, víz és só - és a Péklány hite szerint szeretet. Persze fontos a szaktudás, a tapasztalat és hogy időt adjunk az alapanyagoknak, a tésztának, hogy legjobb létét adja, s ropogós héjú, finom, mással össze nem téveszthető illatú kenyér kerüljön ki a kemencéből, s aztán onnan majd asztalunkra.
Október 16. A kenyér világnapja - podcast a Péklánnyal
A Veol Podcast adásában a kenyér világnapja alkalmából Zeliska Orsolyával beszélgettünk minderről, aki a háziasszonyoknak és sütni szerető uraknak is ad jó tanácsokat az otthoni kenyérkészítéshez.
Veol podcast
- Navracsics Tibor: Meghatott a díszpolgári cím
- Egyiptomi befektető az FC Ajkánál?
- Egyedi divattervező: cél a fenntarthatóság, a költségek csökkentése
- Így láttuk mi a veszprémi kézilabdázók botlását
- Réfi Ferenc: Az embereket sok minden nem érdekli, ami meg is látszik a közlekedési morálunkon (podcast)