Labdarúgás

2023.09.29. 14:54

A BVSC-Zugló látogat Ajkára

A labdarúgó NB II 10. fordulójában a 17. helyen álló FC Ajka az egy hellyel előrébb lévő BVSC-Zuglót fogadja vasárnap délután.

Balogh Dávid

Az ajkaiak számára fontos lenne a három pont Archív fotó: Gyarmati László

Az FC Ajka kezdte a bajnokságot, és a hétközi gyirmóti vereség után (2-1) Jeney Gyula távozott a kispadról. Vezetésével a múlt évben bronzérmet szerzett a csapat az NB II-ben, idén azonban kilenc mérkőzésen csupán öt pontot gyűjtöttek be a zöld-fehérek. 

A fővárosiak szénája sem áll jól, ők is egyszer hagyhatták el három ponttal a pályát, illetve háromszor döntetleneztek. A zuglói klubnál szeptember elején bontottak szerződést Urbán Flóriánnal, azóta pedig ideiglenesen Kincses Ádám látja el a vezetőedzői feladatot. Kincses neve ismerősen csenghet az ajkai szurkolók körében, ugyanis a 2018-2019-es szezonban Schindler Szabolcs másodedzőjeként tevékenykedett a bakonyiaknál. 

Az FC Ajka a legutóbbi öt bajnoki mérkőzését elvesztette, míg a fővárosiak kettő vereség mellett háromszor ikszeltek. A felek korábban még sohasem találkoztak bajnoki mérkőzésen, így most vasárnap lesz a két csapat első összecsapása. 

A bakonyi klub még nem közölte, hogy a hétvégén ki fogja irányítani a zöld-fehéreket.

Az FC Ajka-BVSC Zugló bajnoki mérkőzés vasárnap délután 17 órakor veszi kezdetét az Ajka Városi Sportcentrumban. A találkozó játékvezetője Görög Márió lesz. 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!