Jön a víz

2 órája

A büntetés-végrehajtás munkatársai és rabok is segítik az árvízi védekezést

A büntetés-végrehajtás munkatársai és a fogvatartottak folyamatosan dolgoznak, országszerte több százan veszik ki részüket az árvízhullám megfékezésében, tájékoztatott a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP).

Veol.hu

Forrás: BvOP

A védekezésbe már a rabokat is bevonták, akik az elmúlt napokban már több mint 90 ezer homokzsákot töltöttek meg, amelyeket a büntetés-végrehajtásban dolgozók szállítanak el azokra a területekre, ahol azokra a legnagyobb szükség van. 

Forrás: BvOP

Új helyszínként Vámosszabadinál kapcsolódtak be az árhullám megfékezésébe a bv-sek: csütörtökre virradóra 50 kollégájuk több mint 4000 homokzsákot töltött fel. Napközben a börtön falain kívül, fogvatartottak bevonásával folytatják a vámosszabadi munkálatokat: két váltásban 50-50 fogvatartott segíti az árvízi védekezést. A Margit-szigeten továbbra is több mint 200 bv-s dolgozó tölti a homokzsákokat éjjel-nappal, és alakítja ki a védműveket. A Váci Fegyház és Börtön közvetlenül a Duna-parttal határos, itt a fogvatartottak és a börtön dolgozói a védvonal megerősítésével készülnek az egyre növekvő árhullámra. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában