Ügyészség

2 órája

"Elvágom a nyakad!" -Hajnalban, a gyorsétteremnél fenyegetőzött

A Veszprémi Járási Ügyészség indítványára letartóztatta a bíróság azt a férfit, akit egy veszprémi gyorsétteremnél elkövetett rablással gyanúsít a rendőrség.

Veol.hu

Forrás: pexels.com/Illusztráció

A Veszprémi Rendőrkapitányság által folytatott nyomozás adatai szerint a 30 éves, többszörösen büntetett előéletű férfi 2024. szeptember 15-én hajnalban az egyik veszprémi gyorsétterem külső kiszolgáló ablakánál várakozókhoz lépett és pénzt kért tőlük. A sértett, egy férfi nem akart neki adni, mire az elkövető egyre indulatosabbá vált, és megfenyegette, hogy megszurkálja, ha nem ad neki pénzt. A sértett erre 1000 forintot átadott a gyanúsítottnak, aki ezután egy tizenhét éves lányhoz fordult, s közölte vele, hogy ételre kell a pénz, és ha nem ad, akkor el lesz vágva a nyaka. A kiskorú lány félelmében 400 forint aprópénzt és egy szál cigarettát adott a férfinak.

A rendőrség hamarosan beazonosította és elfogta az elkövetőt, majd gyanúsítottként kihallgatta. Az elvégzett gyorsteszt kábítószer-fogyasztását mutatta ki nála, így a kétrendbeli rablás mellett kábítószer birtoklásával is meggyanúsították.

 Az ügyészség a szökés veszélyének kiküszöbölése, a bizonyítás megnehezítésének és a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében indítványozta a férfi letartóztatását, amelyet a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója egy hónapra elrendelt. A végzés ellen a gyanúsított és a védője is fellebbezett, így az nem végleges - közölte Veszprém Vármegyei Főügyészség.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!