Bulvár-celeb

2 órája

„Köszönjük, hogy vigyáznak ránk!” Háromszáz pogácsát sütött a gátakon dolgozóknak a sütimester

Az árvíz miatt rengetegen küzdenek azért éjt-nappallá téve, hogy megvédjék a lakosságot és javaikat. Van, aki nem tud segíteni nekik a zsákolásban, de az ellátásukat a szívén viseli.

MW

A kép illusztráció!

Forrás: Shutterstock

Rég nem látott árvíz érte el hazánkat. A Duna várhatóan a hétvégén tetőzik, ám a víz nem fog egy-két perc alatt visszavonulni, továbbra is szükség lesz az önkéntesek és a hivatásos katasztrófavédők munkájára, akik megfeszített tempóban dolgoznak. Felállítják a mobilgátakat, zsákolják a homokot és építik a falakat, hogy megvédjék a partmenti épületeket, vendéglőket, házakat – írja a Mindmegette.

A nehéz munkát végzők örülnek minden apró segítségnek, így a finom falatoknak is. Az alsógödi önkéntes tűzoltóság felhívását a Mindmegette sütimestere, Farkasinszki Ildikó is olvasta, aki gödiként úgy érezte, hogy segítenie kell. 

A Váci Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület számára, a gátakon dolgozó embereknek 300 darab juhtúrós pogácsát sütött, amit reggel át is adott az önkénteseknek.

A homokzsákolásban most nem tudtam részt venni, de juhtúrós pogácsát tudok sütni. 300 db készült az árvízi védekezésben részt vevő katonáknak, tűzoltóknak, katasztrófavédelmiseknek, civileknek. Köszönjük, hogy vigyáznak ránk!

– írta Ildikó.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!