1969-ben érettségiztek

2 órája

Ötvenöt éves osztálytalálkozó

A Petőfi Sándor Gimnázium 1969-ben, azaz 55 évvel ezelőtt végzett osztálya tartotta osztálytalálkozóját. Az egyik pápai belvárosi étteremben az egykori osztálytársak felelevenítették az iskolai emlékeket, kirándulásokat, az azóta is tartó barátságokat, és szeretettel gondoltak egykori tanáraikra.

Haraszti Gábor

A találkozót Pölöskei Lászlóné és Nagy Imréné szervezte. Mint mesélték, ötévente találkoznak, ilyenkor ellátogatnak egykori iskolájukba, a mai református gimnázium épületébe, és virágokat helyeznek el egykori tanáraik, osztálytársaik sírjára.

17-en tudtak eljönni az osztálytalálkozóra
Tizenheten tudtak eljönni az osztálytalálkozóra
Fotó: Haraszti Gábor

– A középiskolás éveket 1965-ben 47-en kezdtük, végül 34-en érettségiztünk, heten sajnos már nincsenek közöttünk. A mai alkalomra 17 diáktársunk fogadta el a meghívást, többen betegség miatt nem tudtak eljönni. Egy összetartó, jó osztályközösségünk volt, melynek tagjai a mai napig nagyon szeretik egymást – mesélte Pölöskei Lászlóné.

Egyedi torta is készült a jeles alkalomra
Egyedi torta is készült a jeles alkalomra
Fotó: Haraszti Gábor

Nagy Imréné felidézte, nagyon jó tanáraik voltak, kiemelte Lampért Sándorné osztályfőnököt és Galló Pál osztályfőnök-helyettest, mellettük Rácz István, Rozsnyai Géza, Galántai Márta, Polgár Judit, Győry Endréné is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy nagyon sokan a felsőoktatásban folytatták tanulmányaikat. – Sokan a pedagógusi pályát választották, iskolaigazgatók lettek, de került ki közülünk orvos és közgazdász is. Tanáraink egy életre szóló útravalóval láttak el bennünket, nagybetűs pedagógusok voltak – tette hozzá Nagy Imréné. Az összejövetelen a társaság tagjai gyertyagyújtással emlékeztek meg elhunyt osztálytársaikról. Az öregdiákok megállapodtak abban, hogy a következő találkozóra nem fognak öt évet várni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában