Legyen mindenkinek születésnapja!

Őrsi Ágnes

Szeptember 21-én, szombaton Budapesten rendezi az Életvédők Szövetsége a Mindenki születésnapja – Séta az életért című tömegmegmozdulást. A séta 14 órakor indul az Erzsébet tértől a Lánchídon át a Tabánig (kb. 2 km), ahol az esemény tortázással zárul. A kezdeményezés mottója: legyen mindenkinek születésnapja! Az ötletgazdák számos életvédő szervezettel és magánszeméllyel összhangban és együttműködésben a széles nyilvánosság számára szeretnék eljuttatni életigenlő üzenetüket. A sétán részt vesz és felszólal Böjte Csaba, Lackfi János, Dékány Ágnes. Az esemény nagykövete Csókay András, fővédnökei: Keresztes Ilona, Frivaldszky Edit, Földi-Kovács Andrea, Móczár Gábor. A felvonulás résztvevői vallják, hogy minden emberi élet értékes, megismételhetetlen és védendő a fogantatástól a természetes halálig. Meggyőződésük, hogy minden megfogant gyermeknek esélyt kell adni arra, hogy megszülessen.

–  Jó lenne, ha a KÉSZ (Keresztény Értelmiségiek Szövetsége) tagjai együtt vonulnának a menetben, ezért számukra a találkozási pont az Erzsébet téren az óriáskerék közelében lesz, amit egy KÉSZ-feliratú tábla fog jelölni. Gyülekező 13.30-tól! – üzeni a KÉSZ-tagoknak és a szimpatizánsoknak Udvarhelyi Olivér, a KÉSZ Veszprémi Csoportjának elnöke.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában