Több, mint kétszáz kilométer, egyedül

2020.05.17. 17:20

Körbeért a Privát UltraBalaton első résztvevője

Takács Krisztián teljesítette elsőként a Privát UltraBalaton elnevezésű megmérettetést. Az ultrafutó kevesebb mint 30 óra alatt tette meg a 221 kilométeres távot, egyedül, kísérő nélkül.

Horváth Gábor

Takács Krisztián futását rengetegen követték figyelemmel a világhálón

Forrás: NN UltraBalaton

Takács Krisztián pénteken egyedül állt rajthoz Balatonfüreden, majd kísérő nélkül futotta körbe a magyar tengert az NN UltraBalaton eredeti útvonalán.

A rendre több ezer embert megmozgató NN UltraBalaton 2020-as eredeti időpontja épp most, az előző hétvégén lett volna. A koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet miatt változtatni kellett, a viadalt október elejére halasztották. A szervezők néhány hete hívták életre a Privát UltraBalaton elnevezésű megmérettetést, amelyen egyénileg lehet teljesíteni a Balaton-kört. Az indulni kívánók az előre meghirdetett időpontok közül választhattak (választhatnak, mert akad még szabad hely a naptárban) és amennyiben elfogadták nevezésüket meghatározott szabályok szerint kell futniuk. Az útvonal teljesen megegyezik az NN UltraBalaton eredeti útvonalával, a táv 221 kilométer.

Takács Krisztián futását rengetegen követték figyelemmel a világhálón
Fotó: NN UltraBalaton

A privát Balaton-kerülés első próbálkozója Takács Krisztián volt. A Csipi becenevű ultrafutó 29 óra és 53 perc alatt sikeresen teljesítette a megmérettetést. Krisztián pénteken reggel indult útnak a balatonfüredi aquapark parkolójából, majd nyugati irányba haladva kezdte meg a tókerülést. A sportembernek rengetegen szurkoltak, bár volt aki összefutott vele, vagy az út mellől integetett neki, a legtöbben a világhálón követték futását és szorítottak érte. A cél ugyanaz volt, mint a rajthely, Takács Krisztián valamivel 13 óra előtt ért Füredre.

A Privát UltraBalaton következő indulója Csécsei Zoltán lesz, aki május 30-án húz futócipőt. A megmérettetés egész évben tart, sőt jövő évi időpontok is választhatóak már.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!