Remek küzdelmek, kőkemény összecsapások

2018.12.13. 19:48

Három pápai versenyző lépett tatamira a karate Eb-n

Huszonöt nemzet csaknem félezer versenyzőjének részvételével Budapesten zajlott a karate utánpótlás Európa-bajnokság, melyen pápai színekben a pápai Griff KSE három versenyzője, Cheyenne Dokter, Bóka Viktória és Lázár Gréta indult.

Haraszti Gábor

Bóka Viktória (balra) szépen menetelt az Európa-bajnokságon, ahol második lett

Fotó: a szervezők

A káposztásmegyeri Vasas Jégcentrumban a kyokushin karate Eb első napján az U16-os és U21-es korosztály küzdelemben és formagyakorlatban lépett tatamira.

Bóka Viktória (balra) szépen menetelt az Európa-bajnokságon, ahol második lett
Fotó: a szervezők

A nemzetközi tapasztalattal rendelkező Cheyenne Dokter U21-es korcsoportban indult, ahol már felnőtt KO szabályrendszer szerint folytak a küzdelmek. Cheyenne egy litván versenyző legyőzése után egy horvát lánnyal mérte össze erejét. A pápai karatéka végül hosszabbításban maradt alul.

Lázár Gréta román sporttársa ellen döntetlennel kezdett, a párharcot végül egy fejrúgással nyerte meg. A nyolc között egy bolgár sportolóval találkozott, aki ellen kiesett és így a nyolc között végzett.

– Bóka Viktória első riválisa – egy román lány – ellen a nyitó másfél percben szintén nem született döntés – mesélte Szalóki Sándor, az egyesület vezetője. – A második menet vége felé aztán sikerült Vikinek egy fejrúgást bevinnie. Következett egy bolgár versenyző, aki ellen szintén hosszabbításba torkollott a küzdelem. A harc felénél egy erős chudan technikával megállította a bolgár lányt, Viki ipponnal jutott be a legjobb négy közé.

A döntőbe jutásért egy lengyel versenyző várt a pápai karatékára, akit nagyon ügyes fejrúgással már az első menet felénél feladásra kényszerített.

– A dobogó legfelső fokáért azzal a Sólyom Annával kellett küzdenie, akitől egyszer már vereséget szenvedett. A debreceni versenyző félve a fejrúgásoktól olyan taktikát választott, ami ellen versenyzőnk nem tudott mit tenni. Viki végül ezüstéremmel és komoly versenyzői tapasztalatokkal térhetett haza.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában